Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάντζας: Φώναξα «Χάιλ Χίτλερ» ειρωνικά

Τί δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό στη Βουλή.

SYRIZA  meeting  / ΣΥΡΙΖΑ Κοινοβουλευτική ΟμάδαΓια την κίνησή του να φωνάξει μέσα στη Βουλή «Χάιλ Χίτλερ» αιτιολόγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάντζας, μιλώντας σε δύο ενημερωτικά μέσα.

Ο κ. Πάντζας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ότι μπαίνοντας στην αίθουσα του κοινοβουλίου την ώρα της αποχώρησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, άκουσε από κάπου το «Χαϊ Χίτλερ» και είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές που αποχωρούσαν «εντάξει … μη βγάλετε και κάνα πιστόλι, άντε πηγαίνετε και Χαϊ Χίτλερ….».

Μάλιστα, τόνισε ότι «δεν ήμουν στην αίθουσα της Βουλής. Βρισκόμουν στο εντευκτήριο και όταν είδα τι γίνεται, ακούγοντας τη Χρυσή Αυγή να μας αποκαλεί συμμορία και να βρίζει τον πρόεδρο, ο οποίος τους κάλεσε να βγουν από τη Βουλή, εκείνοι απάντησαν ότι θα βγούμε μόνοι μας».

Τις ίδιες δηλώσεις έκανε και στην ιστοσελίδα enikos.gr.  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάντζας, μιλώντας στο enikos.gr παραδέχτηκε ότι φώναξε «χάιλ Χίτλερ» για να ειρωνευτεί τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είχαν ήδη φωνάξει το ναζιστικό σύνθημα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά «το πρώτο χάιλ Χίτλερ το φώναξε κάποιος από τη Χρυσή Αυγή. Έγινε χαμός, ακούγονταν φωνές και στο τέλος είπα και γω «Πυροβολήστε μας κιόλας, χάιλ Χίτλερ».

By