Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάνω από 60% μείωση στις βουλευτικές συντάξεις

Υπερβαίνει το 60% η συνολική μείωση στη σύνταξη των βουλευτών σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

ypoik

Πάνω από το 60% έχουν μειωθεί συνολικά οι συντάξεις των βουλευτών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, που σημειώνει πως όσοι αποκτούν την ιδιότητα του βουλευτή από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου που ψηφίστηκε το 2012 και μετά δεν έχουν δικαίωμα βουλευτικής σύνταξης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών οι οι βουλευτικές συντάξεις έχουν μειωθεί, από το 2010 μέχρι σήμερα, με βάση όσα ισχύουν και για όλες τις άλλες συντάξεις του Δημοσίου, βάσει των γενικών διατάξεων που προβλέπουν περικοπές στις συντάξεις και η μείωση τους ανέρχεται κατά ποσοστό σε 51,11%.

Επιπλέον, εφαρμόζονται, από 1/1/2013, οι ειδικές μειώσεις των βουλευτικών συντάξεων που προβλέπονται από τις διατάξεις του ν. 4093/2012, κατά 20% εφόσον ο συνταξιούχος βουλευτής λαμβάνει δεύτερη σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα ή κατά 30% εφόσον λαμβάνει και τρίτη σύνταξη.

«Μετά την ανωτέρω ειδική μείωση, η συνολική μείωση της σύνταξης των βουλευτών υπερβαίνει το 60%» αναφέρει ο Χρήστος Σταϊκούρας και υπενθυμίζει ότι η σύνταξη ενός βουλευτή που μετά τη συνταξιοδότησή του επανεκλέγεται, αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της θητείας του ως βουλευτή.

By