Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάνω που «περπάτησε» η ΔΗ.ΠΑ. ήρθε το ΣΟΚ

Και αν η πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν να προκαλέσει ένα θετικό ΣΟΚ στο ΠΑΣΟΚ, όπως είπε ο ίδιος, το αποτέλεσμα της προσπάθειας του ήταν αρνητικό.

papandreou-venizelosA

Ή, αλλιώς, ΔΗΠΑ-ΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη από τη μία και το ΣΟΚ, σκέτο, του Γιώργου Παπανδρέου από την άλλη. Πολλά έχουν ειπωθεί για το που το πάει ο πρώην αρχηγός του Κινήματος. Για τις προθέσεις του. Για το αν θέλει τη ρεβάνς από τον Βενιζέλο, να γίνει ξανά αρχηγός, να κάνει δικό του κόμμα κοκ. Οι κινήσεις των ανθρώπων, όμως, δεν κρίνονται από τις προθέσεις τους, κρίνονται από το αποτέλεσμα που φέρνουν.

Και αν η πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν να προκαλέσει ένα θετικό ΣΟΚ στο ΠΑΣΟΚ, όπως είπε ο ίδιος, το αποτέλεσμα της προσπάθειας του ήταν αρνητικό. Την κίνησή του αξιοποίησαν όσοι είναι αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ. Δεξιοί βουλευτές τύπου Τζαμτζή και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να δείξουν και πάλι το ΠΑΣΟΚ με τον μουντζούρη της μεταπολίτευσης. Για να πουν ότι διαλύεται, πως πέφτει η κυβέρνηση.

Αυτό ήθελε ο Γιώργος; Θέλει στα αλήθεια ο πρώην πρωθυπουργός να εμφανίζεται ως ο αρχηγός μιας ομάδας ατάκτων, που αποχώρησαν από την πολιτική και την πρωτεύουσα μόλις έπεσε η κυβέρνησή του; Μιας ομάδας στελεχών που απλά αναζητούν ρόλο ύπαρξης; Θέλει στα αλήθεια ένας Παπανδρέου να συνδέσει το όνομά του με τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ; Και την πτώση της κυβέρνησης; Προσωπικά θα περιμένω τις απαντήσεις που θα δώσει ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, όμως, λέγονται πολλά στο παρασκήνιο. Για το αν είναι υποκινούμενος. Για το αν συμμετέχει σε κάποιον ευρύτερο σχεδιασμό. Και πάλι εγώ θα περιμένω τη δική του απάντηση. Με πράξεις, όμως, όχι με λόγια. Δεν είμαι σίγουρος, όμως, ότι έχει χρόνο. Οι φήμες λειτουργούν ήδη διαβρωτικά. Ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να βιαστεί.

Και κάτι ακόμη, δε γίνεται να μιλά για κινηματικού χαρακτήρα διαδικασίες όταν ο ίδιος χρειάζεται μια στρατιά αστυνομικών για να κυκλοφορεί. Οι κινηματικές διαδικασίες έγιναν, ο κόσμος συμμετείχε, αλλά οι προσδοκίες του διαψεύστηκαν. Η ευκαιρία χάθηκε τότε. Τώρα θέλει αυτοκριτική και γενναίες πράξεις. Την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου αποφεύγει.

Γιάννης Αντύπας

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By