Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πάπια περπατά για πρώτη φορά χάρη σε 3D-printed πόδι

H τεχνολογία 3D printing κατόρθωσε να χαρίσει ένα πολύτιμο δώρο σε μια πάπια ονόματι Buttercup η οποία γεννήθηκε με το αριστερό της πόδι γυρισμένο ανάποδα με αποτέλεσμα να μη μπορεί να περπατήσει.

buttercup

Εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετώπιζε, η Buttercup δόθηκε στον οργανισμό Feathered Angels Waterfowl Sanctuary και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από τον software engineer Mike Garey. Ο τελευταίος άρχισε αμέσως να αναζητά λύσεις για την άτυχη πάπια μέχρι που απευθύνθηκε στην εταιρεία NovaCopy που εξειδικεύεται στο 3D printing.

buttercup_3d_printed_foot

Αυτό που έκανε η εταιρεία ήταν βάσει φωτογραφιών του αριστερού ποδιού της αδερφής της Buttercup, Minnie, να κατασκευάσει ένα αντίγραφο προσθετικό πόδι από σιλικόνη. H όλη διαδικασία διήρκεσε 13 ολόκληρες ώρες και αυτή τη στιγμή η Buttercup είναι σε θέση να περπατά φυσιολογικά για πρώτη φορά στη ζωή της. Το προσθετικό πόδι δεν είναι το ίδιο εύκαμπτο με το κανονικό κι θα χρειαστεί λίγο καιρό για να το συνηθίσει.

Είναι εμφανές ότι η τεχνολογία 3D printing κάνει θαύματα στον τομέα της ιατρικής με πιο πρόσφατο παράδειγμα ένα νεογέννητο που σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη σε 3D-printed μόσχευμα τραχείας.[space size=»5″]

ΠΗΓΗ: theverge.com

By