Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κουκουλόπουλος: Από το Μάιο του 2010 έχανε βουλευτές το ΠΑΣΟΚ

«Όσοι ενώ ως Υπουργοί ονόμαζαν την κριτική υπονόμευση, μόλις κρέμασαν τα υπουργικά κοστούμια ανακάλυψαν τη γοητεία του αντιμνημονιακού λόγου» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

koukoulopoulos«Η έννοια της αποστασίας στη συλλογική μας μνήμη είναι φορτισμένη ιστορικά και πολιτικά γιατί παραπέμπει στην εκτροπή της λαϊκής κυριαρχίας και τελικά στην κατάλυση της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας μας καλεί να ρίξουμε την Κυβέρνηση περιφρονώντας τη λαϊκή εντολή που έχουμε γιατί αγνοεί την πολιτική ιστορία του τόπου. Δίνει μάλιστα και συγχωροχάρτι με την ίδια ελαφρότητα που πρότεινε χρεοκοπία τύπου Αργεντινής λέγοντας ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ» απαντά σχετικά με την αποστασία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος και προσθέτει: «Τώρα βέβαια ορκίζεται στο ευρώ αλλά είναι εκτός θέματος. Το ζήτημα έληξε οριστικά και αυτός ήταν απών όταν δίναμε τη μάχη. Ο κ. Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να διαχειριστούν την τύχη που τους έλαχε γιατί έγιναν το καταφύγιο όσων αρνούνται το πρόβλημα μας. Βολεμένοι στη σιγουριά του αντιμνημονιακού λόγου αδυνατούν να κατανοήσουν την ουσία της ελληνικής κρίσης. Γι’ αυτό πέρασαν 3 χρόνια μέχρι να καταλάβουν τι συμβαίνει με τη Χρυσή Αυγή».

«Από το Μάιο του 2010 έχανε βουλευτές το ΠΑΣΟΚ γιατί διέπραξε ιστορικό λάθος. Ανέλαβε ολόκληρη την ευθύνη για ένα πρόβλημα που δεν ήταν μόνο δικό του. Κατάφερε έτσι το ακατόρθωτο. Χρεώθηκε τόσο το πρόβλημα όσο και τη λύση του» σχολίασε ο κ. Κουκουλόπουλος αναφορικά με τη διαφοροποίηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να λείπουν και τα βέλη της κριτικής του:

«Το παράδοξο δεν είναι αυτό, όσο το γεγονός πως εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα και κάποιοι που στα χρόνια της ευημερίας και της ακμής είχαν πάρει τα περισσότερα, απολαμβάνοντας εξουσία με το παραπάνω. Σ’ αυτή την κατηγορία ξεχωρίζουν όσοι ενώ ως Υπουργοί ονόμαζαν την κριτική υπονόμευση, μόλις κρέμασαν τα υπουργικά κοστούμια ανακάλυψαν τη γοητεία του αντιμνημονιακού λόγου».

«Προκηρύχθηκαν εκλογές και δεν το ξέρω;» διερωτάται ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και απαντά στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ: «Χρόνο χρειάζεται η Ελλάδα, όχι εκλογές. Η προγραμματική συμφωνία ΠΑΣΟΚ- ΝΔ περιγράφει σαφέστατα τα βήματα της Κυβέρνησης και είναι πατριωτικό καθήκον των Βουλευτών που τη στηρίζουμε να υλοποιηθεί γιατί μας βγάζει με ασφάλεια από τα μνημόνια».

Αναφορικά με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων του ΠΑΣΟΚ, «η καθημερινή μας επαφή με τους πολίτες, όπως και οι εκλογές σε δεκάδες συλλογικούς φορείς δείχνουν ένα «χώρο ΠΑ.ΣΟ.Κ.» πολύ μεγαλύτερο της δημοσκοπικής μας εικόνας. Όλοι ξέρουν ότι στην Ελλάδα του 2009 ούτε μπορούμε ούτε πρέπει να γυρίσουμε.Όπως όλοι καταλαβαίνουν ότι η μόνη εθνική στρατηγική είναι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αυτή είναι που εφαρμόζεται» τονίζει ο κ. Κουκουλόπουλος, ενώ «η ανασυγκρότηση του χώρου είναι υποχρέωση όλων μας και συνιστά πατριωτικό καθήκον. Η κίνηση των 58 είναι θετική γιατί τοποθετείται καθαρά στα μείζονα ζητήματα» σχολιάζει σχετικά με την «Πρωτοβουλία» ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς.

Με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε εξέλιξη, «είναι πρόκληση στον Ελληνικό λαό να μην αναγνωρίζονται οι θυσίες του. Όπως είναι παράλογο να επιμένουν σε μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση την ίδια στιγμή που ομολογούν τα λάθη τους ακριβώς σε αυτό το κρίσιμο σημείο» ξεκαθαρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, την ώρα όμως που «δε μας κρατάει τα χέρια η τρόικα για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Μπροστά στο ενδεχόμενο επαναφοράς της Δημοκρατικής Αριστεράς στη κυβέρνηση, «Πιστεύω ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά και κάποιοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές θέλουν να συνεχίσει η κυβέρνηση γιατί δεν θέλουν εκλογές» καταλήγει ο κ. Κουκουλόπουλος.

Τέλος, «δεν έχω υπόψη μου καμία τέτοια συνεργασία. Αντίθετα βλέπω ότι η προσπάθεια του κου Τσίπρα να απαξιώσει τους «βλαχοδημάρχους» προτείνοντας αντιμνημονιακούς…«κολωνακιώτες» προκαλεί θυμηδία» απαντά ο κ. Κουκουλόπουλος στα σενάρια εκλογικής συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By