Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάτρα: Εμπρηστική επίθεση σε σπίτι αλλοδαπών

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών

metanastes-samos

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, για την εμπρηστική επίθεση σε σπίτι κοντά στο παλιό εργοστάσιο της χαρτοποιίας «Λαδόπουλου», όπου είχαν βρει προσωρινή στέγη αλλοδαποί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες, χθες ξημερώματα, πλησίασαν το σπίτι και έριξαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Από τον θόρυβο της έκρηξης ξύπνησαν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, πριν αυτή επεκταθεί τόσο στο σπίτι που διέμεναν οι αλλοδαποί, όσο και σε γειτονικά σπίτια.

Στην περιοχή έφθασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών για τη συλλογή στοιχείων από το σημείο της εμπρηστικής επίθεσης, αλλά και για τη λήψη καταθέσεων από περίοικους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, αλλά και από τις καταθέσεις, εκτιμούν ότι η εμπρηστική επίθεση να είχε ρατσιστικά κίνητρα, ενώ θεωρούν ότι από την αξιοποίηση των στοιχείων μπορούν να φθάσουν στα ίχνη των δραστών.

Στην περιοχή, όπου σημειώθηκε η εμπρηστική επίθεση, αλλά και σε γειτονικά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, έχουν βρει καταφύγιο και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες δεκάδες αλλοδαποί, που προσπαθούν καθημερινά να μπουν κρυφά, είτε στο λιμάνι είτε σε κάποιο φορτηγό, ώστε να καταφέρουν α φθάσουν στην Ιταλία.

Μετά τη χθεσινή επίθεση η Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, ώστε να αποφευχθεί παρόμοιο περιστατικό.

By