Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πάτρα: Συνελήφθη 49χρονος για απάτη κατ’ εξακολούθηση

Αντιποίηση αρχής και πλαστογραφία

sillipsi

Συνεχίζονται οι έρευνες της Ασφαλείας Πατρών, σχετικά με τη δράση ενός 49χρονου, που συνελήφθη για απάτη, όταν παρέλαβε από 42χρονη το ποσό των 450 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, για υποτιθέμενες πληρωμές παραβόλων που απαιτούνταν σε δικαστική υπόθεση, προσκομίζοντας πλαστά τραπεζογραμμάτια.

Ο συλληφθείς παρουσιαζόταν ως εν ενεργεία δικηγόρος, ωστόσο, όπως προέκυψε από τις έρευνες, του είχε αφαιρεθεί πριν από δύο χρόνια η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, με απόφαση του δικηγορικού συλλόγου Πατρών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εξιχνιάστηκαν άλλες 12 περιπτώσεις απάτης, ενώ το συνολικό χρηματικό όφελος που αποκόμισε ο 49χρονος, από την μέχρι τώρα δράση του, ξεπερνά τις 190.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από έρευνες προέκυψε ότι ο 49χρονος με πρόσχημα την παροχή νομικών υπηρεσιών ή την άμεση ανάγκη, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας δικών του προσώπων, ή άλλες οικονομικές δυσχέρειες, εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, με σκοπό να γίνει πιο πειστικός, ο δράστης κατάρτιζε πλαστά έγγραφα υπηρεσιών και τραπεζικών υποκαταστημάτων, τα οποία επικύρωνε, για να παραπλανήσει τα θύματά του, ως ακριβή αντίγραφα των γνησίων και στη συνέχεια, τους τα παρέδιδε ή τα παρακρατούσε στο γραφείο του και τους τα επιδείκνυε.

Εις βάρος του 49χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για αντιποίηση αρχής, πλαστογραφία και απάτη κατ΄ εξακολούθηση. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή.

By