Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πήγε στα Σκόπια ο Βενιζέλος

Ευρείες επαφές του υπουργού Εξωτερικών στη χώρα την Πέμπτη

venizelosA-omilia

Στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ έφθασε το βράδυ της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος την Πέμπτη θα έχει σειρά συναντήσεων με την ηγεσία της ΠΓΔΜ και με άλλους πολιτικούς παράγοντες.

Ο κ. Βενιζέλος επισκέπτεται τα Σκόπια στο πλαίσιο περιοδείας του σε πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φάτμιρ Μπεσίμι, τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Ζόραν Ζάεφ, τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι και τέλος με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί ακόμη και με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ε.Ε. στα Σκόπια, ενώ μετά το πέρας των συναντήσεων του θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στις συναντήσεις της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας με τον κ. Βενιζέλο θα εξεταστούν τρέχοντα θέματα που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η πολιτική διεύρυνσης στο πλαίσιο της τρέχουσας ελληνικής Προεδρίας και το καθεστώς της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο αυτό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By