Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πίνοντας καφέ ταξιδεύοντας στο χρόνο

Στην ιστορική οδό Canal Street, στη Νέα Ορλεάνη, βρίσκεται ένα ξεχωριστό café, εμπνευσμένο από το μοναδικό καλλιτεχνικό πνεύμα της πόλης και την πλούσια ιστορία της ως εμπορικό λιμάνι του καφέ.

Πρόκειται για το νεότερο κατάστημα Starbucks, που βρίσκεται ακριβώς πέρα από την ιστορική Γαλλική Συνοικία. Η φίρμα ανέθεσε σε τοπικούς καλλιτέχνες να μετάσχουν στη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου. Οι σχεδιαστές πήγαν πίσω στο χρόνο, για να φανταστούν πως ο χώρος θα μπορούσε να έμοιαζε αν ανήκε σε έναν έμπορο της Louisiana, στις αρχές του 1900.

Το μπροστινό μέρος που βλέπει στην Canal Street σχεδιάστηκε από το δάπεδο μέχρι την οροφή με ράφια πίσω από ένα μεγάλο καφέ μπαρ, σε ύφος που να μοιάζουν με ένα παλιομοδίτικο φαρμακείο.

 

Ο γλύπτης David Borgerding έφτιαξε πολυελαίους από παλιό σφυρήλατο σίδερο από πόρτες για να τιμήσει τις εμπορικές ρίζες της πόλης. Ο καλλιτέχνης Jason Horton δημιούργησε έργα ζωγραφικής με θέμα τους κόκκους του καφέ σε μικρούς καμβάδες που βρίσκονται στα ράφια του καταστήματος.

Το πίσω δωμάτιο του καταστήματος έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με χώρο διαβίωσης του φανταστικού εμπόρου, προσφέροντας μια πολύ πιο χαλαρή ατμόσφαιρα.

Vintage σχολικές καρέκλες γύρω από τεράστιες ξύλινες τάβλες προσφέρουν στους πελάτες μια άνετη θέση για να εργαστούν αν θέλουν και να πιουν τον καφέ τους. Ξεχωρίζει επίσης μια μεγάλη τοιχογραφία, η οποία παραπέμπει στη ναυτική κληρονομιά της πόλης και δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Tommy Taylor.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By