Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παγκρήτια διαδήλωση κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας

Μαζικό «όχι» είπαν οι Κρητικοί στην επικείμενη καταστροφή των επικίνδυνων χημικών όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης

ximika4

 

 

 

Παρά την καταρρακτώδη βροχή, το τσουχτερό κρύο και τις απαγορεύσεις του λιμενικού  χιλιάδες πολίτες της Κρήτης, ένωσαν σήμερα τις φωνές τους διαδηλώνοντας ενάντια στην περιβαλλοντική απειλή, παρουσία  εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων και τοπικών παρατάξεων, του επιστημονικού, εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, της Εκκλησίας, αλλά και καλλιτέχνες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που είχαν απευθύνει περισσότεροι από 70 φορείς και συλλογικότητες του νησιού.

Φουσκωτά σκάφη με μαύρες σημαίες έπλευσαν στο χώρο μπροστά από τη συγκέντρωση που ξεκίνησε με καθυστέρηση μετά τη 1 το μεσημέρι καθώς η μικροφωνική είχε υποστεί ζημιά από τη βροχή.

Εκπρόσωποι φορέων, δήμοι, περιφέρεια, εκκλησία, επιστήμονες, αλλά πάνω από όλα χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα με συνθήματα, πανό και την παρουσία τους για τον τρόπο που επιχειρείται να καταστραφεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας. Παράλληλα, σε δηλώσεις τους τόσο ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ευάγγελος Γιδαράκος όσο και ο δήμαρχος Σφακίων κ. Παύλος Πολάκης τόνισαν την ανησυχία τους για την ελλιπή ενημέρωση που υπάρχει από τους φορείς που έχουν αναλάβει την καταστροφή των χημικών.

By