Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκδήλωση στην Ακρόπολη κατά του ρατσισμού με την συμμετοχή 2.500 παιδιών

Με σύνθημα «Αγκαλιάζουμε  την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα» παιδιά όλων των εθνικοτήτων και ΑμεΑ στέλνουν το μήνυμα της ειρηνικής και δημιουργικής, χωρίς διακρίσεις, συνύπαρξης των ανθρώπων

akrop9

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα εκδήλωση με τη συμμετοχή 2.500 παιδιών, τα οποία σχημάτισαν μια «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από την Ακρόπολη, με πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με σύνθημα «Αγκαλιάζουμε  την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα» παιδιά όλων των εθνικοτήτων και ΑμεΑ τραγουδούν σχετικά με το νόημα της ημέρας σκορπίζοντας στον αττικό ουρανό περισσότερα από 2000 πολύχρωμα μπαλόνια στέλνοντας το μήνυμα της ειρηνικής και δημιουργικής χωρίς διακρίσεις συνύπαρξης των ανθρώπων.

Στις 12:00 το μεσημέρι ξεκίνησε  καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο  συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αντώνης Ρέμος, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Κανά, Μελίνα Ασλανίδου, Σόνια Θεοδωρίδου καθώς και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής. Παράλληλα θα λάβουν χώρα και δρώμενα από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου «Παλλάδιο» υπό την επιμέλεια του Θεάτρου «Δόρα Στράτου».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας μαζί με τους υπουργούς Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

By