Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024

Παγκόσμια Τράπεζα: Κίνδυνος μετάδοσης της κυπριακής κρίσης

worldbankΤα αναπτυσσόμενα έθνη θα πρέπει να είναι έτοιμα ν’αντιμετωπίσουν την κρίση του χρηματοπιστωτικού τομέα στο ενδεχόμενο κατάρρευσης του κυπριακού τραπεζικού τομέα, δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας Σρι Μουλιάνι Ιντραουάτι ζητώντας να διευθετηθεί γρήγορα η κρίση στην Κύπρο.

Σε συνέντευξή της σε φόρουμ στο Πεκίνο, η Ιντραουάτι δήλωσε πως παρακολουθεί από πολύ στενά την έκβαση ενός σχεδίου για την επιβολή εισφοράς στις κυπριακές καταθέσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας για την παροχή στήριξης ύψους 10 δισεκ. ευρώ από την ΕΕ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα σχόλια της γενικής διευθύντριας της Παγκόσμια Τράπεζας αντιτίθενται τα σχόλια γερμανών πολιτικών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η διάδοση της κρίσης από την Κύπρο θα είναι περιορισμένη.

«Η πρώτη επίδραση αυτής της κατάστασης στην Ευρώπη σ” αυτό το παγκόσμιο περιβάλλον έρχεται από το πώς αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση αυτή, επειδή αυτή η πρώτη επίδραση είναι ψυχολογική», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως είναι μεταδοτική αφού προέρχεται από το χρηματοπιστωτικό τομέα.

«Πρέπει να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο», δήλωσε η Ιντραουάτι προσθέτωντας πως «η παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί να διαθέσει στον εαυτό της την πολυτέλεια να έχει και πάλι μεγαλύτερη αστάθεια. Γι” αυτό εκείνοι που αποφασίζουν για την πολιτική πρέπει να κάνουν το σωστό με πολύ γρήγορο τρόπο ώστε να μειώσουν την αστάθεια και την αβεβαιότητα».[space size=»30″]

By