Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παιδικοί σταθμοί: παράδειγμα κυβερνητικής συνέπειας και ευαισθησίας

Χριστοφιλοπούλου και Κεγκέρογλου συντόνισαν τις δράσεις για να μην αποκλειστεί καμία οικογένεια

paidikos stathmosΠρόκειται ίσως για το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εύρυθμης κυβερνητικής λειτουργίας και αξιοπιστίας της παρούσας κυβέρνησης. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι για πρώτη φορά και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας.

Είναι κυρίως το γεγονός ότι 3 διαφορετικά υπουργεία και δύο διαφορετικά πολιτικά κόμματα κατάφεραν να συνεργαστούν αποτελεσματικά, δίνοντας λύση σε ένα πολύ κρίσιμο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια, αποδεικνύοντας ότι διαθέτουν κοινωνικά αντανακλαστικά.

«Ποτέ άλλοτε από την στιγμή που δημιουργήθηκε η δράση «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις στο να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί και κάλυπταν τα κριτήρια» τονίζει το υπουργείο Εσωτερικών, δείχνοντας το δρόμο και για άλλες, ανάλογες δράσεις.

Το αποτέλεσμα ήρθε μετά από συντονισμένες προσπάθειες των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και κάλυπταν τα κριτήρια. Σε τουλάχιστον 71.340, έναντι 57.500 πέρυσι, θα διαμορφωθεί ο αριθμός των παιδιών που θα ενταχθούν το 2013 στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, αλλά και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, είχε δεσμευθεί άλλωστε προ ημερών και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνέβαλε σημαντικά στην επίτευξη του στόχου δίνοντας επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο Υπουργός Εργασίας και κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Βρούτσης εξασφάλισε επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ.

Είχε άλλωστε προηγηθεί επιστολή της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύης Χριστοφιλοπούλου προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» για την εξασφάλιση 65 εκατομμυρίων ευρώ και τη μεταφορά τους στο σχετικό Πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας.

Η λύση στο ζήτημα των παιδικών σταθμών δείχνει ότι η κυβέρνηση αποκτά βηματισμό. Μένει να τον εντείνει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By