Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πακιστάν: Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος μωρού για απόπειρα φόνου

Το μωρό Μούσα Χαν εμφανίσθηκε σε δικαστήριο της Λαχόρης καθισμένο στην αγκαλιά του παππού του και πίνοντας γάλα από μπιμπερό

pakistan

Πακιστανός δικαστής απέρριψε σήμερα κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί σε βάρος ενός μωρού εννέα μηνών για απόπειρα φόνου, δήλωσαν δικηγόροι, σε μια υπόθεση ενδεικτική για τις δυσλειτουργίες του συστήματος απονομής δικαιοσύνης του Πακιστάν.

Το μωρό Μούσα Χαν εμφανίσθηκε σε δικαστήριο της Λαχόρης καθισμένο στην αγκαλιά του παππού του και πίνοντας γάλα από μπιμπερό.

Κατηγορίες για απόπειρα φόνου ενός αστυνομικού είχαν απαγγελθεί εναντίον του μωρού και ενήλικων συγγενών του αφού η οικογένειά του συγκρούσθηκε με την αστυνομία και εργαζόμενους μιας εταιρείας αερίου που προσπαθούσαν να εισπράξουν ανεξόφλητους λογαριασμούς. Η αστυνομία είχε παραπέμψει στη δικαιοσύνη ολόκληρη την οικογένεια.

«Η αστυνομία είπε στο δικαστήριο πως το γεγονός ότι ο Μούσα κατονομάζεται στην υπόθεση της επίθεσης εναντίον αστυνομικών και αξιωματούχων της εταιρείας αερίου ήταν ένα ανθρώπινο σφάλμα και ο Μούσα δεν χρειάζεται», δήλωσε προς το Ρόιτερς ο συνήγορος της οικογένειας Ιρφάν Σαντίκ.

Ο παππούς του μωρού, ο Μουχάμαντ Γιασίν, και οι τρεις γιοι του εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κατηγορίες.
Φωτογραφίες που είχαν ληφθεί στη διάρκεια προηγούμενης ακροαματικής συνεδρίασης και οι οποίες εικόνιζαν τον Μούσα να κλαίει την ώρα που του έπαιρναν δακτυλικά αποτυπώματα, είχαν προκαλέσει κατηγορίες για γελοιότητα και επαρχιακοί αξιωματούχοι είχαν ζητήσει τη διενέργεια έρευνας.

By