Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πακιστάν: Βρήκαν νησί και πετρέλαιο μετά το σεισμό

 Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 327 ανθρώπους

pakistan-floods-8Γεμάτο υδρογονάνθρακες είναι το υπέδαφος της επαρχίας του Πακιστάν που επλήγη από τον φονικό σεισμό 7,7 βαθμών . Μάλιστα, όπως μεταδίδουν πακιστανικά μέσα, λίγη ώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση στην ακτογραμμή Γκουαντάρ, δημιουργήθηκε ένα μικρό νησί, έκτασης περίπου μισού χιλιομέτρου, κοντά στην περιοχή Γιάντα. Το νησί ατό λέγεται ότι έχει ορεινή επιφάνεια και έχει φτάσει έως και εκατό πόδια. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τελευταία φορά που είδε κάποιος αυτό το νησί ήταν το 1945.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,7 βαθμών που έπληξε το νοτιοδυτικό Πακιστάν ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 327 ανθρώπους, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Ο στρατός του Πακιστάν έχει στείλει εκατοντάδες στρατιώτες για να βοηθήσουν τους πληγέντες του χειρότερου σεισμού που έχει γίνει στη χώρα από το 2005, οπότε περίπου 75.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο βόρειο Πακιστάν.

«Διακόσιες ογδόντα πέντε σοροί έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στην περιφέρεια Αουάταν», δήλωσε ο Άμπντουλ Ρασίντ Γκογκαζάι, αναπληρωτής διοικητής της αστυνομίας της περιοχής αυτής που έχει πληγεί περισσότερο από τον σεισμό. «Και 42 σοροί βρέθηκαν στη γειτονική περιφέρεια Κεχ», πρόσθεσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By