Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πακιστάν: Ελεύθερος να εγκαταλείψει τη χώρα ο Μουσάραφ

Το όνομα του πρώην δικτάτορα και αρχηγού του κράτους θα αφαιρεθεί από τον κατάλογο των προσώπων, στα οποία έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα

pakistan-mousaraf

Η πακιστανική δικαιοσύνη επέτρεψε σήμερα στον πρώην πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε δύο εβδομάδες, παρά τις δικαστικές διώξεις σε βάρος του, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.

Δικαστήριο στο Καράτσι του νότιου Πακιστάν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να αφαιρεθεί το όνομα του πρώην στρατιωτικού δικτάτορα και αρχηγού του κράτους, που ήταν στην εξουσία την περίοδο 1999-2008, από τον κατάλογο των προσώπων στα οποία έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

«Το δικαστήριο εξέτασε το αίτημά μας και διέταξε να αφαιρεθεί το όνομα του Περβέζ Μουσάραφ. Η απόφαση πρέπει να εκτελεστεί εντός 15 ημερών», δήλωσε ο δικηγόρος του Φαρόγκ Νασίμ.

Η απόφαση, κατά της οποίας η κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει έφεση, ανοίγει το δρόμο για πιθανή επικείμενη αναχώρηση στο εξωτερικό του 70χρονου Μουσάραφ, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε αρκετές υποθέσεις μετά την επιστροφή του από την εξορία στις αρχές του 2013.

By