Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πακιστάν: 32 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Οι αντάρτες που έγιναν στόχοι των επιδρομών αυτών είχαν συμμετάσχει πρόσφατα σε βίαιες επιθέσεις, ανάμεσα στις οποίες μια έκρηξη σε καταυλισμό εκτοπισμένων στην Πεσαουάρ

pakistan earthquake

Αεροπορικά πλήγματα στοίχισαν τη ζωή σε 32 εξεγερμένους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα αφγανικά σύνορα, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

«Οχυρά των εξεγερμένων έγιναν στόχοι αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας νωρίς σήμερα το πρωί στο Βόρειο Ουαζιριστάν», δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας.

«Σύμφωνα με πληροφορίες, 32 τρομοκράτες σκοτώθηκαν από τα πλήγματα αυτά, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται σημαντικοί διοικητές», πρόσθεσε χωρίς να κάνει γνωστό για ποιούς πρόκειται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αντάρτες που έγιναν στόχοι των επιδρομών αυτών είχαν συμμετάσχει πρόσφατα σε βίαιες επιθέσεις, ανάμεσα στις οποίες μια έκρηξη σε καταυλισμό εκτοπισμένων στην Πεσαουάρ, επιθέσεις στις περιοχές Μοχμάντ και Μπατζαούρ, καθώς και επιθέσεις εναντίον αυτοκινητοπομπών των δυνάμεων ασφαλείας στο Βόρειο Ουαζιριστάν.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν του TTP, οι οποίοι μάχονται από το 2007 εναντίον της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ, είχαν τερματίσει τον περασμένο μήνα μια εκεχειρία πέντε εβδομάδων που προοριζόταν αρχικά να δώσει μια νέα πνοή στην ειρηνευτική διαδικασία με την κυβέρνηση.

Μολονότι ξαναπήραν τα όπλα, οι ισλαμιστές αντάρτες δεν έχουν εντούτοις εγκαταλείψει επισήμως το διάλογο αυτό, ο οποίος αφήνει πάντως επιφυλακτικούς τους σχολιαστές, ακόμη και τους εξεγερμένους.

By