Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παλαιστινιακές εκλογές ζητά ο Ράμι Χαμντάλα

«Αναγκαία η συμμετοχή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ για το δημοκρατικό χαρακτήρα των εκλογών»

rami-thumb-large

 

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ράμι Χαμντάλα ζήτησε την Τρίτη από την διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ προκειμένου να διεξαχθούν οι προσεχείς παλαιστινιακές εκλογές και στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, κάτι το οποίο δεν έχει επιτρέψει ποτέ το Ισραήλ.

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας έχει επιφορτιστεί με την διοργάνωση τ
ων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στα Παλαιστινιακά Εδάφη ως το τέλος του έτους, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας συμφιλίωσης που υπεγράφη στις 23 Απριλίου ανάμεσα στην Χαμάς και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

«Ο πρωθυπουργός ανανέωσε το αίτημα της παλαιστινιακής κυβέρνησης απέναντι στην διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει και να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να διοργανωθούν εκλογές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Χαμντάλα, έπειτα από συνάντηση που είχε στην Ραμάλα με ξένους διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής του γραφείου του Κουαρτέτου για την Μέση Ανατολή (ΟΗΕ, Ε.Ε., Ρωσία και ΗΠΑ) Μαρκ Σίνγκλτον.
«Η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να εγγυηθεί τον ελεύθερο και δημοκρατικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών χωρίς την Ανατολική Ιερουσαλήμ», σημείωσε επίσης ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός.

Ο Τόνι Μπλερ, ειδικός απεσταλμένος του Κουαρτέτου για την Μέση Ανατολή, τηλεφώνησε σήμερα στον Χαμντάλα και χαιρέτισε την δέσμευση της κυβέρνησης να σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες, τις συνθήκες και τις πρωτοβουλίες στις οποίες είχε προσχωρήσει η ΟΑΠ, ανέφερε το γραφείο του Χαμντάλα στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
Υπενθυμίζεται ότι η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση, η οποία αποτελείται από ανεξάρτητες προσωπικότητες και υποστηρίζεται από την Χαμάς, ορκίστηκε την Δευτέρα και πραγματοποίησε την Τρίτη στην Ραμάλα, στην Δυτική Όχθη, το πρώτο της υπουργικό συμβούλιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

(Visited 1 times, 1 visits today)
By