Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παναγιώταρος: Eτοιμαστείτε και για άλλα βίντεο

 O Αλ. Τσίπρας ζητά την διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου

baltakos660_1

Ενδοκυβερνητική κρίση με απρόβλεπτες εξελίξεις πυροδοτεί η υπόθεση Μπαλτάκου, με τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, μετά τη χθεσινή παγωμάρα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο της συνομιλίας του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με τον Ηλία Κασιδιάρη, να εκτοξεύουν κατηγορίες εκατέρωθεν. Την ίδια ώρα ο Ηλ. Παναγιώταρος προανήγγειλε την αποκάλυψη και άλλων ντοκουμέντων και ο Αλ. Τσίπρας κατέθετε πρόταση για διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το θέμα Μπαλτάκου.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ότι «η παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο» κι ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου «πιέζει» για να διαχωρίσει το «κόμμα» του τη θέση του, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, εξέπεμψαν σε διαφορετικό μήκος κύματος στη Βουλή, απευθυνόμενοι στο κομματικό τους ακροατήριο. «Να μην ταυτίζουν τη ΝΔ με την συμπεριφορά ενός προσώπου, και δεν κατάλαβα ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ ότι η παραίτηση είναι το λιγότερο», σχολίασε η Σοφία Βούλτεψη, ενώ λίγο αργότερα ο Πάρις Κουκουλόπουλος αναρωτήθηκε εάν κατάλαβε η ΝΔ τι της έχει συμβεί. «Χθες κατέρρευσε παταγωδώς η θεωρία των δύο άκρων, είναι η βία και ο φασισμός και ό,τι σηματοδοτεί ακροδεξιές συμπεριφορές να αποκοπεί άμεσα εδώ και τώρα», είπε, σημειώνοντας με νόημα πως αυτό είναι το ζητούμενο για τη ΝΔ.

Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές στη Βουλή, με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να απαντά με σκληρή γλώσσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι υιοθετεί την λάσπη που πετά η Χρυσή Αυγή. «Εσάς θα πάρει η μπάλα, που ταυτίζεστε και πάτε χεράκι- χεράκι με τη Χρυσή Αυγή, παίρνετε τα επιχειρήματα της, υιοθετείτε τη στάση της, ζητάτε την παραίτηση των δύο υπουργών και είναι ντροπή αυτό», τόνισε.

«Η μόνη λύση είναι εθνικές εκλογές, είστε ανοιχτή πληγή για τη δημοκρατία, υπεύθυνοι δεν είναι μόνον οι Ν. Δένδιας και Χ. Αθανασίου , αλλά ο Α. Σαμαράς που είναι βαρύτατα εκτεθειμένος για τη σκιά που είχε στη Βουλή και την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ κάνει την αθώα περιστερά», είπε ο Π. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση είναι άκρως επικίνδυνη.

«Ε, όχι, να κατηγορείτε και εμάς για την Χρυσή Αυγή και τον Μπαλτάκο; Όχι τώρα να φορτωθούμε και το πρόβλημα Χρυσή Αυγή- Μπαλτάκος», απάντησε οργισμένος ο Π. Κουκουλόπουλος και διερωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις κατηγορίες περί σκευωρίας γιατί ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας των χρυσαυγιτών. «Είναι απολύτως ψευδές και άδικο να φορτώνουμε στην κυβέρνηση την στάση Μπαλτάκου», έριξε λίγο τους τόνους, αναγνωρίζοντας πως υπάρχει πρόβλημα στην κυβέρνηση και γι αυτό πρέπει να αλλάξουν οι ρυθμοί, η λογική και η οργάνωση.

baltakosBBB

Για «ανοησία» Μπαλτάκου μίλησε η Σ. Βούλτεψη και επιτέθηκε και εκείνη στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί και υπερασπίζεται τη θεωρία της σκευωρίας, ενώ αθωώνει την Χρυσή Αυγή.

«Ετοιμαστείτε και για άλλες ανοησίες», είπε ο Ηλ. Παναγιώταρος και ισχυρίστηκε ότι η Χρυσή Αυγή διώκεται γιατί είπε τα σύκα- σύκα και τη σκάφη- σκάφη, έδωσε ονοματεπώνυμα και είπε αλήθειες που πόνεσαν και δεν πήρε ποτέ πίσω. Ζήτησε τις παραιτήσεις Ν. Δένδια – Χ. Αθανασίου – Κουτζαμάνη και Βουρλιώτη.

Την ίδια ώρα ο Αλ. Τσίπρας ζητά την διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου, υποστηρίζοντας ότι οι «αποκαλύψεις για τις στενές και μυστικές σχέσεις του Γ.Γ. της Κυβέρνησης με την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, εγείρουν μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την ομαλότητα, ενώ οι αναφορές του κ. Μπαλτάκου για σχεδιασμούς χειραγώγησης της δικαιοσύνης, εγείρουν και μείζον θεσμικό θέμα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην επιστολή του πως «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί μετά από όλα αυτά να συνεχίσει να κρύβεται» και ότι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή, δεν το έκανε ωστόσο, και «η στάση αυτή του πρωθυπουργού αποδεικνύει ενοχή». «Είναι προφανές ότι η επίσημη αφήγηση πως ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και ισχυρός κρίκος της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκος, λειτουργούσε εν αγνοία του πρωθυπουργού δεν μπορεί να πείσει κανέναν», αναφέρει και προσθέτει πως είναι επίσης, προφανές ότι η ιδεολογική συγγένεια κυβερνητικών θυλάκων εξουσίας με την ακροδεξιά αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την δημοκρατία. «Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά απεδείχθη επικίνδυνη, δεν μπορεί να συνεχίσει να χειρίζεται τις τύχες της χώρας», σημειώνει και θυμίζει ότι η συζήτηση που είχε ζητήσει μετά την δολοφονία Φύσσα δεν πραγματοποιήθηκε.

By