Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο πολυνομοσχέδιο – Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 16 Ιουλίου

apergia

Στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 12 μ.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις  12:30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος προκήρυξε για την Αττική η ΑΔΕΔΥ. Επίσης προαναγγέλλει  πανελλαδική 24ωρη απεργία την ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου που φέρνει διαθεσιμότητα – απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων του Δημοσίου και νέα δυσβάσταχτα μέτρα για την κοινωνία.  Επίσης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν  24ωρη γενική απεργία για την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρους των εργαζομένων και της Κοινωνίας».

Δηλώνει επίσης ότι θα συνεχίσει την κλιμάκωση του αγώνα «για να μην περάσουν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων» και «για την ακύρωση των καταστροφικών πολιτικών των μνημονίων».

Γα τις 16 Ιουλίου ΑΔΕΔΥ και ΓΣΣΕ συστήνουν κοινό μέτωπο απέναντι στις απολύσεις και εξήγγειλαν 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος

(Visited 1 times, 1 visits today)
By