Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προς το Πολυτεχνείο οι φοιτητές (φωτό – βίντεο)

Η πορεία κατευθύνεται προς το πολυτεχνείο – διακόπηκε για λίγο, λόγω τραυματισμού γυναίκας, η οποία φέρεται να χτυπήθηκε από μοτοσικλέτα της ομάδας Ζ. 

protesters Athena
fosphotos.com | Alexadros Katsis

Πανελλήνιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα κατά του σχεδίου «Αθηνά», με φοιτητές και σπουδαστές να προχωρούν, σήμερα, σε ολοήμερο αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας, κλιμακώνοντας την αντίδραση τους.

Παρά την ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ομάδα φοιτητών έριξαν τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί έξω από τη Βουλή, ενώ αυτή τη στιγμή η πορεία βρίσκεται στην Πατησίων με κατεύθυνση προς το Πολυτεχνείο.

Σημειώνεται ότι μία γυναίκα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το συμβάν έγινε έξω από το υπουργείο Εργασίας και φέρεται, σύμφωνα με τους μάρτυρες, να χτυπήθηκε από τη μοτοσικλέτα αστυνομικού της ομάδας Ζ.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια περίπου στις 14:30 με κατεύθυνση προς τη Βουλή, ενώ μαζική είναι η συμμετοχή από όλη την Ελλάδα (Καστοριά, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Λάρισα και Βόλο).

Νωρίτερα το πρωί, σπουδαστές από σχολές και τμήματα των ΤΕΙ, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι από σχολές της Αθήνας, απέκλεισαν το υπουργείο Παιδείας, με κύριο αίτημα την απόσυρση του σχεδίου.

[custom_gallery id=»11322″]

 

Απόφαση για τη συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση έχουν πάρει οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΤΕΙ Καστοριάς, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΔΟ ΤΕΙ Κοζάνης, ΤΕΙ Λαμίας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Χαλκίδας, ΣΔΟ ΤΕΙ Χαλκίδας, το Τμήμα Τοπογραφίας και το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής του ΤΕΙ Αθήνας, το Τμήμα Πληροφορικής και το Τμήμα Αυτοματισμού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι Σύλλογοι Οικότροφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ και ΤΕΙ Πάτρας και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας Γεωλογικό, Νοσηλευτική, Παιδαγωγικό και Τουρκικών Σπουδών.

[space size=»30″]

By