Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεν θα γίνουν εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από τη Δευτέρα

Nέα πενθήμερη απεργία προκήρυξαν  οι διοικητικοί υπάλληλοι απέναντι στο μέτρο της διαθεσιμότητας 

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Με την προκήρυξη νέας πενθήμερης απεργίας κλιμακώνουν τον αγώνα τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών κι ενώ την Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης με τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους. Την ίδια ώρα, ο  υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επισείει την απειλή των πειθαρχικών κυρώσεων, μεταξύ των οποίων και η αργία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και απολύσεων.

Η εισήγηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία στη σημερινή γενική συνέλευση των υπαλλήλων αφού συνάντησε την έντονη αντίδραση τους.

Νέα πενθήμερη απεργία αναμένεται να εισηγηθεί στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) ο πρόεδρος του οργάνου Φραγκίσκος Βορτελίνος. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί αργά σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί.

Τέλος, σε ανοιχτή τους επιστολή οι πανεπιστημιακές αρχές του ΑΠΘ κάνουν λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης  με αφορμή την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε, λόγω της άρνησης της διοίκησης του Ιδρύματος να αποστείλει τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By