Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πανούσης: Ο Κουβέλης έχει καλύτερο ρόλο να παίξει από το να διαχειριστεί το 1%

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως απαραίτητη προυπόθεση για τη διαμόρφωση ενός χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού είναι ο διάλογος με όλους

panousis-dimar

Διευρυμένο ρόλο σε ένα νέο κεντροαριστερό σχήμα εκτιμά ότι θα πρέπει να έχει ο Φώτης Κουβέλης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Πανούσης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ως τον «ιδανικότερο» υποψήφιο για να ηγηθεί μίας προσπάθειας συγκρότησης της κεντροαριστεράς λέγοντας χαρακτηριστικά : «Ο Φώτης Κουβέλης έχει καλύτερο ρόλο να παίξει από το να διαχειριστεί το 1% προσπαθώντας να σώσει τα μη σωζόμενα.Θα ήταν λάθος και για την ιστορία του κ. Κουβέλη να φθαρεί σε ένα συνέδριο, που θα υπάρχουν συγκρούσεις διαμελισμού ή τεμαχισμού ή διαχωρισμού του 1%».

Ο κ. Πανούσης χαρακτηρίζει «ευφυή και αναγκαία» την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει πολιτικές συμμαχίες αναφέροντας πως  «το μομέντουμ της ιστορίας, το κύμα -ας το πούμε έτσι- το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί και να το χάσει, κατά τη γνώμη μου, γιατί όπως χειρίζεται το μομέντουμ της ιστορίας, μπορεί και να το χάσει. Αλλά η τάση θα είναι προς τα εκεί. Αν θέλεις να κυβερνήσεις και να μην παραμείνεις ένα ισχυρό κόμμα της διαμαρτυρίας και της καταγγελίας, πρέπει να ανοιχτείς. Αλλά αυτό που με ανησύχησε σχετικά, είναι ότι ήταν πολύ μεγάλο το ποσοστό αυτών που είπαν «όχι», δηλαδή 60 από τα μέλη είπαν «όχι», μόνο ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως απαραίτητη προυπόθεση για τη διαμόρφωση ενός χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού είναι ο διάλογος με όλους και εκτίμησε πως  «η ΔΗΜΑΡ πλήρωσε το ότι δεν μιλούσε με κανένα και κατέβηκε μόνη της». «Προφανώς και πρέπει να μιλάς με οποιονδήποτε» ανέφερε χαρακτηριστικα και πρόσθεσε «Βεβαίως, θα μιλήσεις και με το ΠΑΣΟΚ και με το Ποτάμι και με τους 58 και με την Ελιά και με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση πως είναι δύσκολο να γίνει διάλογος αφενός με το ΠΑΣΟΚ γιατί « είναι σφηνωμένο στην ιστορία της συγκυβέρνησης» και αφετέρου με το ΠΟΤΑΜΙ γιατί « δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλει. Δεν ασχολείται με κόμματα, αλλά με πρόσωπα μέσα στα κόμματα».

By