Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Παν. Ρήγας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά»

Νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν στη Βουλή οι αναφορές Βούτση για κυβερνητική μεθόδευση, ώστε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

rigaspasok638_280214

Ευθεία πρόκληση στον ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει τις πραγματικές του προθέσεις μετά τις καταγγελίες Βούτση για κυβερνητικές μεθοδεύσεις, ώστε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, απηύθυνε ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ.

Στη Βουλή, όπου συζητείται ο μεταναστευτικός κώδικας, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στον παρόντα Νίκο Βούτση, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά, καταγγέλλοντας δήθεν πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ώστε να την θέσει εκτός νόμου.

«Δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό και την άποψη ότι κάποιοι κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά», είπε ο Παναγιώτης Ρήγας και στρέφοντας το βλέμμα του προς τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να απαντήσει «αν εσείς κλείνετε το μάτι στην ακροδεξιά και να υπάρξει διευκρίνιση για την τοποθέτησή σας στην Ολομέλεια περί πολιτικής δίωξης και μεθόδευσης της κυβέρνησης να τεθεί το κόμμα της Χ.Α. εκτός νόμου».

Απαντώντας ο Νίκος Βούτσης επέμεινε στις καταγγελίες του, έσπευσε όμως να «αποδεσμεύσει» τη Δικαιοσύνη. «Η χθεσινή μου αναφορά για μεθόδευση δεν έχει να κάνει με την Δικαιοσύνη, την οποία σεβόμαστε αλλά ότι από πολιτικούς κύκλους και δημοσιολογούντες παίζεται και αυτό το σενάριο ενώ το Σύνταγμα το απαγορεύει, η συζήτηση είναι σίγουρο ότι θα γίνει επί της ουσίας καθώς υπάρχει το αίτημα άρσης ασυλίας, εμείς έχουμε πει ότι η ΧΑ πρέπει να τεθεί προ του νόμου και όχι εκτός νόμου», είπε και πρόσθεσε: «Είναι τουλάχιστον γελοίο ότι η Αριστερά με αρχές συναινεί με την πολιτική της Χρυσής Αυγής, θέλουν την πολιτική πελατεία της Χρυσής Αυγής, χωρίς την Χρυσή Αυγή». Όπως είπε, κύκλοι της κυβέρνησης που κάνουν το παν για να τους ηρωοποιήσουν, «προφανώς οι εγκληματικές πράξεις πρέπει να διαλευκανθούν γα όλους και να τελεσιδικήσουν».

Στην συζήτηση παρενέβη και ο χρυσαυγίτης βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος υποστήριξε πως «με την Αριστερά μα χωρίζουν παρασάγκας, με την ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δισεκατομμύρια ευρώ». Και συνέχισε λέγοντας: «Υπάρχουν φωνές που ενοχλούν όπως Μ. Γλέζος, εμείς και θα φυλακιστούμε και εκτός νόμου θα τεθεί η ΧΑ, αλλά να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος».

Δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Λίγη μόλις ώρα μετά την κόντρα Ρήγα- Βούτση, η Βασιλική Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στις καταγγελίες, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Ο καυγάς άναψε για τα καλά με τον Π. Ρήγα να εξαπολύει δριμύτατη κριτική στην Κουμουνδούρου.

Π. Ρήγας: Είναι επιλεκτικά ευαίσθητοι και συνομιλητές της Χρυσής Αυγής.
Β. Κατριβάνου: Να ανακαλέσετε, αλλιώς δεν έχεις τσίπα.
Π. Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει ψέματα, ελπίδες και ευαισθησία κούφια. Θέλουν τους μετανάστες παράνομους για να τους κινούν και να τους διακινούν, είναι υποκριτές, έμποροι της ελπίδας ,συνομιλητές της Χρυσής Αυγής, γιατί είδαν ότι η Ελλάδα γίνεται ευνομούμενο κράτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που πουλάει ψέματα, ελπίδες και κούφια ευαισθησία. Αυτοί είναι οι ΣΥΡΙΖΑίοι, οι περιθωριακοί του 4%.

Είστε διακινητές της ελπίδας μια ζωή θέλατε τους παράνομους ευτελισμένους για να μπορείτε να τους εκμεταλλεύεστε. Θα απολογηθείτε στον ελληνικό λαό για το αν πιστεύετε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Το πιστεύετε στα λόγια αλλά προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε ό,τι μπορείτε απ´ αυτό το χώρο.-

By