Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παπαδημούλης: Να σταματήσει τα κόλπα ο Πρωθυπουργός

«Ο στόχος μας για αυτοδυναμία είναι δύσκολος αλλά όχι ανέφικτος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Papadimoulis

Να σταματήσει τα «κόλπα» και να δεχθεί την πρόταση του Προέδρου της βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη να ανοίξει η ολομέλεια του κοινοβουλίου κάλεσε τον Πρωθυπουργό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε δηλώσεις του στον Real fm ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως είναι «ακραίο και αντιδημοκρατικό τέτοιες μεγάλες αποφάσεις, όπως είναι το κομμάτιασμα της ΔΕΗ και το ξεπούλημα «μπιτ-παρά» ενός μεγάλου «φιλέτου» της, να λαμβάνονται μέσω «βολικών» βουλευτών στα θερινά τμήματα» και χαρακτήρισε «εξωφρενικές» τις δηλώσεις της κ. Βούλτεψη πως «ό,τι κι αν πει η Διάσκεψη των Προέδρων, στο τέλος αποφασίζουμε εμείς». Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί έτσι η κοινοβουλευτική δημοκρατία,πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

Σχολιάζοντας το πρόβάδισμα που δίνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοσκόπηση της MRB, ο ευρωβουλευτής χαρακτήρισε τον στόχο της αυτοδυναμίας «δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο», ωστόσο επεσήμανε πως «στον ΣΥΡΙΖΑ με ή χωρίς αυτοδυναμία αλλά πάντα με βάση το πρόγραμμά μας, θα επιδιώξουμε συνεργασίες σε Βουλή και κοινωνία. Το θέμα «με ποιους», το κρίνουν πάντα και παντού οι πολίτες, λογαριάζοντας μετά τον «ξενοδόχο» κι όχι χωρίς τον «ξενοδόχο». Και «ξενοδόχος» είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός θα αποφασίσει ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή και με ποια δύναμη».

By