Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παπαδημούλης: Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο

«Για να περάσει η πολιτική της λιτότητας, εξευτελίζεται η δημοκρατία»

papadimoulis

Τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα σχολίασε με καυστικό τρόπο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν γρήγορα εκλογές και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «διγλωσσία».

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε πως «για να περάσει η πολιτική της λιτότητας, που παράγει τέτοια ύφεση και ανεργία τόσα λουκέτα, ανισότητες και περικοπές στα εισοδήματα, εξευτελίζεται η δημοκρατία» και πρόσθεσε «επειδή είναι πιθανές οι εκλογές το φθινόπωρο αρχίζει η διγλωσσία, άλλα λέει ο Χαρδούβελης, άλλα ο Σαμαράς. Ωστόσο η πικρή εμπειρία του κόσμου υπαγορεύει ότι όταν λέει άλλα ο πρωθυπουργός και άλλα η Τρόικα, στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η Τρόικα. Όποιος θέλει διαπραγμάτευση που θα έχει σαν αποτέλεσμα η Τρόικα να κάνει πίσω ή να φύγει, επειδή στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, ζητά άλλη κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας τα δημοσκοπικά ευρήματα της MRB που δίνουν ελαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «η πλειοψηφία των πολιτών έχει φύγει από την άποψη περί εξάντλησης της τετραετίας και θέλει εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες». «Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως «η χώρα χρειάζεται απλά πράγματα: σχέδιο για την μείωση της ανεργίας και όσο υπάρχουν άνεργοι, να μην παίρνουν επίδομα λιγότερο από το 10% των ανέργων. Επίσης ανάπτυξη, δίκαιη φορολογία και περικοπές από εκεί όπου υπάρχει συσσωρευμένος και ανεξέλεγκτος πλούτος κι όχι περικοπές μισθών και συντάξεων». 

By