Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παπαδημούλης: Nα δώσει εξηγήσεις ο Σαμαράς για τον Μπαλτάκο

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σπάσει το αυγό του φιδιού και να τσακίσει το κεφάλι του φιδιού που είναι ο νεοναζισμός» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών

Gerontopoulos

Μονοπωλεί και σήμερα τη συζήτηση στη Βουλή το «Μπαλτάκος Gate» με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που παίρνουν το λόγο να ζητούν εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό, καθώς ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ήταν όπως είπαν Νο 2 στην ιεραρχία και την κυβέρνηση να υπογραμμίζει πως η Χρυσή Αυγή είναι «ναζιστική οργάνωση» και πως γίνεται προσπάθεια με συγκεκριμένα στοιχεία, ώστε όλες οι παράνομες πράξεις να φθάσουν στην Δικαιοσύνη. «Αντ” αυτού είναι  μόνο ο εαυτός του» ήταν η απάντηση του Άκη Γεροντόπουλου.

«Εγείρονται τεράστια θέματα που πρέπει να ερευνηθούν, έχουμε ζητήσει να έρθει ο πρωθυπουργός, που πρέπει να πάψει να κρύβεται», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για σύμφυση κυβέρνησης και Χρυσής Αυγής. «Όταν ακόμη και για να λαλήσουν τα κοκόρια το πρωί χρειάζεται εντολή Σαμαρά, δεν μπορεί να μην ήξερε για τη δράση Μπαλτάκου», συνέχισε, θέτοντας παράλληλα και θέμα για τον Πρόεδρο της Βουλής για το επεισόδιο με τον θερμόαιμο γιο Μπαλτάκου. «Ο Ευ. Μεϊμαράκης που μας αποκάλεσε πεζοδρόμιο κρύβεται και σιωπά, να διαταχθεί έρευνα από τον Πρόεδρο της Βουλής και να έρθει εδώ να μας πει τι έκαναν και τι δεν έκαναν, δεν μπορεί η Βουλή να είναι χώρος που πλακώνονται ακροδεξιές συμμορίες», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε για συνωμοσία του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με την Χρυσή Αυγή για την αλλοίωση του πολιτεύματος και της βούλησης του λαού, σημειώνοντας πως ο κ. Μπαλτάκος θα έπρεπε να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία.Νωρίτερα, ο Νότης Μαριάς από τους ΑΝΕΛ μίλησε για «μόρφωμα» που διεκδικεί την ψήφο του λαού».

Απαντώντας ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος επεσήμανε πως απαιτείται πολιτική αντιμετώπιση με επιχειρήματα. «Ο αγώνας ενάντια στον ολοκληρωτισμό και τον ναζισμό είναι συνεχής και αυτό τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε ενωμένοι, ενώ η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σπάσει το αυγό του φιδιού και να τσακίσει το κεφάλι του φιδιού που είναι ο νεοναζισμός, να μην αφήσει τις παραφυάδες του να σπείρει τις φασιστικές του ιδέες».

Πριν από λίγα λεπτά ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης διέψευσε δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει συνομιλήσει με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

By