Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανδρέας Παπαδόπουλος: Αυτόνομη η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές

Ανεξάρτητη από τις συμμαχίες που θα επιδιώξει χαρακτήρισε την επιλογή ευρωομάδας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Παναγιώτης Τζάμαρος
Παναγιώτης Τζάμαρος

Για εσωκομματικούς λόγους που οδηγούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προωθεί «άνοιγμα» του ΠΑΣΟΚ προς τη Δημοκρατική Αριστερά έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.

«Υπάρχουν αλλεπάλληλες κινήσεις από τον κ. Βενιζέλο. Μας είχε καλέσει να πάρουμε μέρος στο συνέδριο του ΠαΣοΚ, εκεί υπήρξε η πρόταση για κοινή κάθοδο στις εκλογές και τώρα για τις ευρωεκλογές. Θεωρώ ότι εντάσσονται περισσότερο στα εσωκομματικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το ΠαΣοΚ αυτό το διάστημα» ανέφερε.

Για το θέμα της καθόδου του κόμματος που ανήκει στις ευρωεκλογές ξεκαθάρισε: «Αυτό που λέμε είναι ότι η ΔΗΜΑΡ θα έχει την αυτόνομη κάθοδό της στις ευρωεκλογές και αναζητούμε συμμαχίες προσώπων που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, αλλά έχουν πάρει σημαντικές αποστάσεις από πρακτικές του παρελθόντος».

Όσον αφορά στην επιλογή της ευρωομάδας που θα ενταχθεί η Δημοκρατική Αριστερά, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως αυτό «είναι ανεξάρτητο από τις συμμαχίες».

«Σας θυμίζω ότι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ίδια ευρωομάδα, για παράδειγμα. Θα το αντιμετωπίσουν τα όργανα του κόμματός μας και θα υπάρξει και συνεδριακή απόφαση. Στο συνέδριο θα αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί η ΔΗΜΑΡ» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

By