Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εξετάζεται διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπακωνσταντίνου

Βρίσκονται οι 30 υπογραφές που απαιτούνται για την «επέκταση»,σύμφωνα με τον Μαρκογιαννάκη

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Την επέκταση του κατηγορητηρίου για τον Γ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να εξετάζει η Προκαταρκτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής συναντήθηκε με τον γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο και του έθεσε το ενδεχόμενο να χρειαστούν 30 υπογραφές βουλευτών, προκειμένου να συμπεριληφθεί και το κακουργηματικό αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία για τον πρ. υπουργό, ο οποίος ήδη κατηγορείται για νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος.

Όπως  λένε οι πληροφορίες,τις υπογραφές που απαιτούνται για την «επέκταση» του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, φέρεται να τις έχει βρει ήδη ο κ. Μαρκογιαννάκης, ενώ έχει συντάξει έγγραφο με νομικούς ισχυρισμούς  ότι προέκυψαν ενδείξεις και για το αδίκημα της απιστίας για τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το επόμενο βήμα είναι να ζητηθεί η έγκριση της Ολομέλειας ώστε η Προανακριτική να μπορέσει να διευρύνει το κατηγορητήριο της εντάσσοντας και την απιστία.

Πάντως ο Τ. Μπαλτάκος φέρεται να επεσήμανε στον Πρόεδρο της Επιτροπής ότι προκύπτει ήδη κακουργηματική πράξη από το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με τις εξαδέλφες του Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς η ζημία του Δημοσίου υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By