Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαμιμίκος: Ο Τσίπρας αντιγράφει τον Παπανδρέου και κάνει θεσμικούς εκβιασμούς

«Όταν έρθει η ώρα ο Πρωθυπουργός θα προτείνει το κατάλληλο πρόσωπο υπερβατικό και υπερκομματικό»

papamimikos

Προσπάθεια «θεσμικού εκβιασμού» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος και χαρακτηρίζει ως «κακόγουστο αστείο» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαμιμίκος σχολίασε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 τονίζοντας χαρακτηριστικά «Είναι μία επανάληψη του μοντέλου Γ. Παπανδρέου. Όπως έκανε ο Γ. Παπανδρέου το 2009 έναν θεσμικό εκβιασμό για την εκλογή του Προέδρου, το ίδιο πράγμα πάει να κάνει και ο Τσίπρας. Όπως έταζε ο Γ. Παπανδρέου το 2009, με το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», τάζει τα πάντα» και εξέφρασε την πεποίθηση πως «ο λαός δεν θα την ξαναπατήσει για δεύτερη φορά».

Ο γραμμτέας της ΝΔ υπογράμμισε πως «την κατάλληλη στιγμή ο Πρόεδρός μας και Πρωθυπουργός της χώρας θα προτείνει ένα κατάλληλο πρόσωπο ευρύτερης απήχησης, υπερβατικό, υπερκομματικό, το οποίο θα μπορεί να ενώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές» και διαμήνυσε πως «μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο το κάθε κόμμα, αλλά κυρίως ο κάθε βουλευτής, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του και να ψηφίσει».

By