Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παπανδρέου: Εντονότερη παρουσία στο εσωτερικό μέτωπο

Επιστρέφει Ελλάδα, έκλεισε ο κύκλος του εξωτερικού για τον πρώην πρωθυπουργό.

gpapandreouΟ κύκλος του εξωτερικού φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί για τον Γιώργο Παπανδρέου, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, ο οποίος  Επιδιώκει εντονότερη παρουσία στο εσωτερικό της χώρας.

Ο Γιώργος Ελενόπουλος, ο στενότερος συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού σε θέματα Τύπου, γνωρίζει τις προθέσεις του και αναφέρει ότι δεν προτίθεται ο κ. Παπανδρέου να ακολουθήσει την πρακτική της σιωπής, αλλά πιστεύει ότι οι απόψεις του  πρέπει να ακούγονται και να συζητούνται παντού.

Σύμφωνα με τον κ. Ελενόπουλο ο κ. Παπανδρέου έχει ως στόχο με τις παρεμβάσεις του στην ανοικοδόμηση και τη διάδοση του προοδευτικού λόγου τόσο στο εξωτερικό, όσο και, κυρίως, στο εσωτερικό της χώρας. Η περίοδος δε που μεσολαβεί μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, όπως και κάθε αντίστοιχη περίοδος, προσφέρει τη δυνατότητα να οικοδομηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος για όλα αυτά τα ζητήματα.

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με το συνεργάτη του, θέλει να δώσει τη μάχη, παρά τις επιθέσεις που δέχεται και τις οποίες θεωρεί ότι δέχεται «από δομημένα κέντρα που δεν επιθυμούν να ακούγεται και να αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων ο προοδευτικός μεταρρυθμιστικός λόγος, οι προοδευτικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές».

Σχετικά με το «λεφτά υπάρχουν»,  ο κ. Παπανδρέου δεν αναιρεί τα όσα είχε πει στις προεκλογικές ομιλίες του, καθώς πιστεύει ότι πόροι, χρήματα, υπάρχουν εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By