Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παπαρήγα καλεί πρωθυπουργό για την Υγεία

Σε ερώτησή της ζητά να μην μπει κανένα λουκέτο σε νοσοκομεία και να μην γίνουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας

papariga800_101113«Κούρεμα με την ψιλή» των δημόσιων παροχών υγείας βλέπει στον νέο προϋπολογισμό για το 2014 η Α. Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι επιβεβαιώνεται καθημερινά η πολιτική χρεοκοπίας της υγείας του λαού υπέρ του κεφαλαίου και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε στη Βουλή η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ χαρακτηρίζει επικίνδυνη την κατάσταση που διαμορφώνεται από την πολιτική των περικοπών στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς περικόπτονται οι δαπάνες για τον ΕΟΠΥΥ κατά 30%, για τα νοσοκομεία κατά 32% για τα φάρμακα κατά 15% και συνολικά για την υγεία κατά 19,7%.

«Έναντι οποιασδήποτε άλλης προτεραιότητας ο λαός έχει δικαίωμα και ανάγκη από πλήρεις, σύγχρονες και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με πανελλαδική ανάπτυξη δημόσιων υποδομών, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό», τονίζει και ζητά να μην κλείσει καμία δημόσια μονάδα (Νοσοκομείο, Κ.Υ., υγειονομική μονάδα ΕΟΠΥΥ), να μην απολυθεί κανένας υγειονομικός, να αξιοποιηθούν στην ανάπτυξη του ενιαίου, καθολικού, δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιου συστήματος υγείας.-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By