Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παπούλιας: Οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ περνούν από τη Λευκωσία

«Η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

papouliasA«Οι σχέσεις τη Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση περνούν από την Λευκωσία» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από την Αρμενία όπου βρίσκεται στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί.

«Η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο κ. Παπούλιας κατά την αντιφώνησή του στο δείπνο που έδωσε προς τιμήν του ο Αρμένιος ομόλογός του Erzh Sargsyan.

Επεσήμανε μάλιστα πως η Ελλάδα υποστηρίζει τη διαδικασία για επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού, «δεν υποστηρίζουμε, όμως, την οποιαδήποτε λύση, αλλά λύση που θα σέβεται τις αρχές του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μιας λύσης σύμφωνης με το κοινοτικό κεκτημένο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο».

Αναφερόμενος στη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 και του ποντιακού ελληνισμού δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα υπήρξε από τις λίγες χώρες που παραχώρησαν άσυλο στους διωκόμενους Αρμένιους, αλλά και από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε την γενοκτονία του Αρμενικού λαού» είπε με έμφαση και θύμισε ότι «πρόσφατα η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε νόμο που προβλέπει την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών».

By