Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Παράθυρο» για δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Έλληνες

Εθνικά επιβεβλημένη η ψήφος στους απόδημους Έλληνες, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

FOSphotos
FOSphotos

Την αισιοδοξία του ότι οι Έλληνες της διασποράς θα αποκτήσουν το δικαίωμα να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές με την επιστολή ψήφου εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο οποίος από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκεται στη Μελβούρνη, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Αυστραλία, μετά την Πέρθη.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, στο ελληνικό προξενείο της Μελβούρνης ο κ. Τσιάρας τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Ο απόδημος Ελληνισμός συνιστά ένα τεράστιο Εθνικό κεφάλαιο, το οποίο, μέσα από αμφίδρομες διαδικασίες και ισότιμες σχέσεις, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε, να αξιοποιούμε και να προωθούμε. Είναι πλέον καιρός, η προσφορά του απόδημου Ελληνισμού να αναγνωρισθεί και στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε εθνικά επιβεβλημένη την ενίσχυση των δεσμών της πατρίδας μας με τους απόδημους Έλληνες και, κατ” επέκταση, τη νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματός τους να μετέχουν στις εθνικές εκλογές».

Αύριο (Δευτέρα), ο κ. Τσιάρας θα επισκεφθεί το πολιτειακό κοινοβούλιο και θα έχει επαφές με τον ομογενή υπουργό Νίκο Κότσιρα και άλλους πολιτικούς της Πολιτείας ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με τον πολιτειακό πρωθυπουργό, Τεντ Μπέϊλιου.

Μετά τη Μελβούρνη ο κ. Τσιάρας θα επισκεφθεί διαδοχικά την Αδελαίδα, το Μπρίσμπαν και το Σίδνεϊ.

By