Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Παράθυρο» εξόδου για διεθνή δανεισμό των τραπεζών στην αρχή του 2014

Περιορίζονται ο κίνδυνος για αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την Morgan Stanley

photo_verybig_106486

«Κάποιες από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να βγουν στις διεθνείς αγορές μέσα στο α” τρίμηνο του 2014» εκτιμά ο Κλάους Σκουμσάγκερ, αρμόδιος αναλυτής της Morgan Stanley για τις ευρωπαϊκές αγορές.

«Οι ελληνικές τράπεζες κινούνται σε τροχιά αναδιάρθρωσης και πλέον έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να επεκτείνουν τα χαρτοφυλάκια δανείων τους», εξηγεί Σκουμσάγκερ.

 Σύμφωνα με τον αναλυτή της Μorgan Stanley, υπάρχουν διεθνείς επενδυτές που ενδιαφέρονται για την περίπτωση των ελληνικών τραπεζών. Όπως επισημαίνει, υπάρχουν ξένοι, πρόθυμοι να επενδύσουν στις ελληνικές τράπεζες, στηρίζοντας τις ελληνικές προσπάθειες.
Για την Ευρωζώνη ο κ. Σκουμσάγκερ δήλωσε:«Πρέπει να είμαι έκπληκτος που η Ευρωζώνη εξέρχεται με αργούς ρυθμούς από την κρίση;», διερωτάται. Και απαντά: «Σαφώς και όχι. Η ευρωπαϊκή οικονομία παραμένει δέσμια της υψηλής μόχλευσης. Μια τέτοια οικονομία δεν μπορεί μεμιάς να ξεπεράσει το υφεσιακό καθεστώς και να επιτύχει την πολυπόθητη ανάπτυξη».
Ωστόσο ο αναλυτής της Morgan Stanley παραδέχεται πως δομικές αλλαγές βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ευρωζώνη και αργά μεν, αλλά σταδιακά, οι κίνδυνοι περιορίζονται…
(Visited 1 times, 1 visits today)
By