Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παράνομη αλλά όχι και καταχρηστική κρίθηκε εκ νέου η απεργία στα ΑΕΙ

Στην 11η εβδομάδα απεργίας οι διοικητικοί υπάλληλοι κατά της διαθεσιμότητας

fosphotos.com

Παράνομη αλλά όχι και καταχρηστική κρίθηκε για δεύτερη φορά από το Πρωτοδικείο της Αθήνας η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ που βρίσκονται σε απεργία εδώ και 11 εβδομάδες κατά της διαθεσιμότητας.

Η απόφαση, όπως και η προηγούμενη ανάλογη απόφαση που είχε ληφθεί στις 8 Νοεμβρίου δίνει το δικαίωμα στους απεργούς να προκηρύξουν νέα απεργία με τα ίδια αιτήματα.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είχαν προκηρύξει δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες μέχρι την Παρασκευή.

Στο μεταξύ υπό τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας  για άνοιγμα των πανεπιστημίων ακόμα και με την  επέμβαση της αστυνομίας παραιτήθηκε τη Δευτέρα σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις πρυτανικές αρχές πετάει για μια ακόμα φορά μετά απ” αυτή την εξέλιξη, το υπουργείο Παιδείας το «μπαλάκι» προκειμένου να ανοίξουν στα Πανεπιστήμια.

«Η πολιτεία έχει εξαντλήσει τα μέσα», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος  και πρόσθεσε ότι «ο πρύτανης και οι αρχές πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια», όταν μάλιστα, όπως είπε, έχουν δύο αποφάσεις δικαστηρίου που κρίνουν την απεργία παράνομη.

Ανέφερε μάλιστα ότι είχε επικοινωνία με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον οποίο είπε «ότι θα πρέπει να πάρει τη διοικητική του ευθύνη και να πει στους υπαλλήλους να σηκώσουν τη μπάρα».

«Δεν είναι πια απεργία αλλά ομηρεία και κατάληψη», επισήμανε, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Δεν υπάρχει άβατο…Δεν μπορεί μια χούφτα άνθρωποι να διεκδικούν τα δικαιώματά τους σηκώνοντας μια μπάρα».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By