Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Η ΑΔΕΔΥ θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Συνεχίζει την απεργία κανονικά»

adedy-apergia

Παράνομη, για τυπικούς λόγους, κήρυξε το δικαστήριο την απεργία- αποχή διαρκείας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, από κάθε διαδικασία αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων. Ειδικότερα το δικαστήριο αναγνώρισε ότι δεν τηρήθηκαν ορισμένες διατυπώσεις κατά την κήρυξη της απεργίας (θα έπρεπε για παράδειγμα να δοθεί σχετική εξουσιοδότηση από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στην εκτελεστική της επιτροπή), δεν επέβαλε ωστόσο τη διακοπή της απεργίας και κυρίως δεν κήρυξε την απόφαση προσωρινά εκτελεστή.

Στη διαμάχη, το Δημόσιο εκπροσωπούσαν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία -αποχή διαρκείας – απο τις 13/5/2014 – παράνομη και καταχρηστική. Στα αιτήματα συγκαταλέγονται η διακοπή της απεργίας και η απαγόρευση συνέχισης, καθώς και της επανάληψής της στο μέλλον με την ίδια μορφή. Ζητείτο επίσης να κηρυχθεί η απόφαση προσωρινά εκτελεστή.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, σε απόφαση της, η ΑΔΕΔΥ ανακοινώνει ότι θα ασκήσει έφεση και επισημαίνει πως «μέχρι την εκδίκαση της η απεργία θα συνεχιστεί κανονικά και νόμιμα». Παράλληλα, όπως αναφέρει, θα συνεδριάσει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή.

Θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την αποχή- απεργία από κάθε αξιολογική διαδικασία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 και ώρα 13:00 για να καθορίσει τις παραπέρα κινήσεις μας. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των συναδέλφων».

By