Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παράσημο σε Γιούνκερ για τη «σωτηρία» της Ελλάδας

Τις «θυσίες» του ελληνικού λαού για την οικονομική ανάκαμψη ανέφεραν Σαμαράς και Παπούλιας στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Επαφές με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο «περιθώριο» της αποτυχημένης προσπάθειας ιδιωτικοποίησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για να επανέλθει σε τροχιά ανάκαμψης η ελληνική οικονομία, βάζοντας πρώτο στόχο τη μείωση της ανεργίας, αλλά και στην επικείμενη ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας το 2014.

«Η Ελλάδα ξαναμπαίνει μπροστά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ελληνική προεδρία της ΕΕ σε ένα εξάμηνο, ενώ έκανε λόγο για τη «μεγάλη αντιστροφή της ψυχολογίας και του κλίματος για την Ελλάδα παγκοσμίως», για τα οποία, όπως είπε, συνέβαλαν πρωτίστως οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, η συστηματική δουλειά της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και η δουλειά πραγματικών φίλων της Ελλάδας, όπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιούνκερ έκανε λόγο για σημαντικότατη πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων.

Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, που βοήθησε αρκετά εκείνη την περίοδο στην εξεύρεση λύσης για την οικονομία της Ελλάδας –αποφεύγοντας πιθανή πτώχευση, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον τίμησε με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος. «Διάκριση ως ενός αληθινού φίλου της Ελλάδος, ο οποίος υπερασπίστηκε τα δίκαια του ελληνικού λαού», ανέφερε ο κ. Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε στον κ. Γιούνκερ ότι «ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μεγάλες θυσίες και δεν αντέχει άλλες», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να βοηθηθεί για να φτάσουμε σε περίοδο ανάπτυξης και να πολεμήσουμε τις δραματικές διαστάσεις, που παίρνει η ανεργία των νέων, καθώς κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη γενιά νέων στην Ευρώπη».

[custom_gallery id=»44169″]

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By