Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παράσταση για ένα ρόλο (Νεϋμάρ) η Βραζιλία στην Πόλη -νίκη και η Αργεντινή

Φιλικές νίκες για Αργεντινή και Βραζιλία κόντρα σε Κροατία και Τουρκία αντίστοιχα. Πρωταγωνιστές; Μέσι και Νεϋμάρ…

Neymar of Brazil celebrates his second goal against Turkey during their international friendly soccer match at Sukru Saracoglu stadium in IstanbulΕντυπωσιακή η παράσταση από τον Νεϋμάρ. Πέτυχε δύο γκολ και έβγαλε μία ασίστ στην επιβλητική νίκη 4-0 της Βραζιλίας επί της Τουρκίας, στο «Σουκρού Σαράτσογλου» της Κωνσταντινούπολης. Εφιαλτική η βραδιά για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, που αποδοκιμάστηκε αρκετές φορές από τους Τούρκους φιλάθλους. Αντίθετα, ο Νεϊμάρ έγινε δέκτης επιδοκιμασιών.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 21′, για να έρθει το 2-0 με αυτογκόλ του Σεμίχ στο 25′. Το 3-0 ήρθε στο 44′ από τον Γουίλιαν, μετά από πάσα του Νεϊμάρ, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-0 με τον Νεϊμάρ στο 61′.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολκάν (46′ Μπαμπατσάν), Καγιά, Κοϊμπάς, Ιρτεγκούν, Τοπάλ (78′ Τσαμντάλ), Κίσα (46′ Ερκίν), Άλτιντοπ (46′ Ινάν), Αρντά Τουράν, Ερντίνγκ (46′ Σεν), Τουφάν, Μπουλούτ (83′ Ποτούκ).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Ντανίλο, Μιράντα, Νταβίντ Λουίς, Φιλίπε Λουίς, Λουίς Γκουστάβο (84′ Φρεντ), Φερναντίνιο (72′ Κασεμίρο), Όσκαρ (72′ Κουτίνιο), Γουίλιαν (76′ Ντάγκλας Κόστα), Νεϊμάρ, Λουίς Αντριάνο (72′ Φιρμίνο).

Argentina's Lionel Messi appeals for a penalty during their international friendly soccer match against Croatia at Upton Park in LondonΌσο για την Αργεντινή, χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή απέναντι στην Κροατία, στο «Απτον Παρκ» του Λονδίνου, προκειμένου να φύγει νικήτρια. Οι Κροάτες, αν και με πολλές απουσίες καθώς την Κυριακή φιλοξενούνται από την Ιταλία στο Μιλάνο για τα προκριματικά του Euro 2016, προηγήθηκαν στο 11′ με τον Σαρμπινί.

Η Αργεντινή έχασε αρκετές ευκαιρίες, ζήτησε (δικαίως) πέναλτι με τον Μέσι στο πρώτο ημίχρονο και ισοφάρισε στο 49′ με τυχερό, αλλά και αντικανονικό τρόπο: Ο Ανσάλντι σούταρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αγουέρο και αντί να βγει άουτ, κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κάλινιτς.

Ο Μέσι ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με εκτέλεση πέναλτι στο 57′ (ανατροπή του Αγουέρο από τον Κάλινιτς), ενώ είχε και δοκάρι σε σουτ στο 80′.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Κάλινιτς (89′ Βάργκιτς), Βρσάλικο, Λέσκοβιτς (84′ Μίτροβιτς), Γεντβάι, Μπαντέλι, Σαρμπινί (65′ Γιάγιαλο), Τσοπ (84′ Ρογκ), Μίλιτς (71′ Τόμετσακ), Κόβατσιτς (46′ Χαλίλοβιτς), Άντολιτς, Λέοβατς.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Βεργίνι, Ανσάλντι (77′ Σίλβα), Ζαμπαλέτα, Ντι Μαρία (76′ Λαμέλα), Πέρες, Μέσι, Αγουέρο (62′ Τέβες), Μασεράνο, Φάτσιο, Μπανέγα (71′ Περέιρα).

By