Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ζητούν οι λογιστές

Eκκρεμεί η αποστολή περίπου 3,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο θα πρέπει να υποβάλλονται κάθε μέρα περίπου 196.000 δηλώσεις

eforia800_130214

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που λήγει στις 30 Ιουνίου, ζητούν οι Ομοσπονδίες Λογιστών λόγω και των τεχνικών δυσκολιών στην διαδικασία αποστολής των φορολογικών δηλώσεων, που παρουσιάζει το σύστημα TAXIS net τις τελευταίες ημέρες. Εως τώρα έχουν υποβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, ενώ τα τεχνικά προβλήματα υπερφόρτωσης του συστήματος δεν αφήνουν σύμφωνα με τους λογιστές περιθώρια για την υποβολή των δηλώσεων από τους υπόλοιπους φορολογούμενους ως το τέλος του μήνα στο πλαίσιο της αρχικής προθεσμίας.

Ειδικότερα, εκκρεμεί η αποστολή περίπου 3,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο θα πρέπει να υποβάλλονται κάθε μέρα περίπου 196.000 δηλώσεις. Αριθμός που κρίνεται ιδιαίτερα μεγάλος. Παράλληλα, το πρόβλημα αφορά και την υποβολή των δηλώσεων των στοιχείων ακινήτων Ε9 η εκκαθάριση των οποίων είχε προγραμματισθεί να ολοκληρωθεί ως τις 18 Ιουνίου. Στόχος ήταν,στη συνέχεια,με βάση τα στοιχεία από την εκκαθάριση να αποσταλούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων τα σημειώματα για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ( ΕΝΦΙΑ). Εκτιμάται ότι η καθυστέρηση στην εκκαθάριση θα μεταθέσει χρονικά και την αποστολή των σημειωμάτων για την εξόφληση του φόρου, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να καταβληθεί σε έξι δόσεις έως το τέλος του έτους.

By