Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παρέλυσε ο Nasdaq για τρεις ώρες!

Για περισσότερο από τρεις ώρες σταμάτησε να λειτουργεί την Πέμπτη το χρηματιστήριο Nasdaq της  Νέας Υόρκης.

A Goldman Sachs sign is seen on at the company's post on the floor of the New York Stock ExchangeΑιτία ήταν ένα πρόβλημα στα συστήματα υπολογιστών, κάτι που δε συμβαίνει για πρώτη φορά και φέρνει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα «νέκρωσε» μεταξύ του χρονικού διαστήματος 16.15 μ.μ. – 19:25 (ώρα GMT), παραλύοντας το  δείκτη Nasdaq, στον οποίο κυριαρχούν μετοχές εταιρειών του χώρου της τεχνολογίας όπως η Apple και η Facebook, ενώ η συνολική αξία των συναλλαγών αγγίζει τα 5,9 τρισ. δολάρια. Άμεσα ενημερώθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ενώ η Επιτροπή Ασφάλειας Συναλλαγών ερευνά το θέμα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Μαίρη Τζο Γουάιτ δήλωσε ότι η διακοπή, η οποία αντιμετωπίστηκε εντός της ίδιας ημέρας, δεν ήταν σοβαρή και θα πρέπει να ενισχύσει την απόφαση να ελεγχθούν τα τεχνολογικά τρωτά σημεία των συναλλαγών. Πέρυσι καθυστέρηση είχε σημειωθεί στο «ντεμπούτο» του Facebook στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ο Nasdaq πλήρωσε συνολικά 72 εκ. δολάρια αποζημιώσεις. 

Ο δείκτης πάντως έκλεισε με θετικό πρόσημο, σημειώνοντας άνοδο 1,08%, στις 3.638,71 μονάδες. Αντίθετα η μετοχή της ίδιας της Nasdaq έχασε περίπου τρεις μονάδες.

Πηγή: bbc.co.uk, cnbc.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By