Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παρίσταναν τους τεχνικούς για να παίζουν παράνομο στοίχημα

Οι προπληρωμένες κάρτες εξαργυρώθηκαν για στοιχηματισμό σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου, ενώ ταυτοποιήθηκε η δράση και τα στοιχεία των δύο Ελλήνων εμπλεκόμενων στην υπόθεση

diadiktuo-stoiximata-apati

Δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων σχηματίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις κατηγορίες για απάτες και παράνομο στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου.

Οι δύο, ένας άνδρας 41 ετών και μία γυναίκα 52 ετών, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Μάιο, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων (ψιλικών, μίνι μάρκετ, περίπτερα κ.τ.λ.) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και δήλωναν ψευδώς ότι έχουν ιδιότητα τεχνικών της εταιρείας που έχει εγκαταστήσει μηχανήματά έκδοσης προπληρωμένων καρτών.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι πραγματοποιούν έλεγχο για την ορθή λειτουργία των μηχανημάτων, ζητούσαν από τους καταστηματάρχες να εκδώσουν προπληρωμένες κάρτες διαφόρων χρηματικών ποσών, καθώς και τον κωδικό των καρτών, ενώ στη συνέχεια αυτές θα ακυρώνονταν.

Από την επικοινωνία τους με την πραγματική διαχειρίστρια εταιρεία, οι ιδιοκτήτες διαπίστωναν ότι είχαν εξαπατηθεί, καθότι οι παραπάνω κάρτες ουδέποτε είχαν ακυρωθεί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προπληρωμένες κάρτες εξαργυρώθηκαν για στοιχηματισμό σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου, ενώ ταυτοποιήθηκε η δράση και τα στοιχεία των δύο Ελλήνων.

Επιπλέον, ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς το μέγεθος της απάτης, καθώς και η τυχόν εμπλοκή τους σε άλλα συναφή αδικήματα.

By