Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παραμένει στην γερμανική κυβέρνηση ο Φούχτελ

Θα συνεχίσει τον συντονισμό στο υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης

8AD0C43B3E3C7172EDEEA94127FF630F

Από τη θέση του κοινοβουλευτικού υφυπουργού στο υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης θα συνεχίσει ο Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ τον συντονισμό, για τη γερμανική κυβέρνηση, της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η οποία έχει ως επίκεντρο τη συνεργασία σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών.

Ο ίδιος ο κ. Φούχτελ, μιλώντας στην Deutsche Welle, απέρριψε πάντως την υπόθεση ότι η Ελλάδα αποτελεί για τη Γερμανία αναπτυσσόμενη χώρα, εξηγώντας ότι, καθώς το υπουργείο Εργασίας, στο οποίο υπαγόταν ως τώρα, πέρασε στους Σοσιαλδημοκράτες, αναζητήθηκε ένα πιο «συμβατό» υπουργείο, από αυτά που επρόκειτο να στελεχωθούν από τη Χριστιανική Ένωση.

Βασικοί στόχοι του:

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις λειτουργίες και τους στόχους του ανήκουν, μεταξύ άλλων, η συνεργασία με οργανισμούς, φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, η από κοινού ανάπτυξη σχεδίων, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης και η διασφάλιση της εφαρμογής τους, η εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, η μεταφορά «βέλτιστων πρακτικών» σε θέματα δημόσιας διοίκησης αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς. Για τη διεκπεραίωση των στόχων το υπουργείο συνεργάζεται στενά με τα αναπτυξιακά ταμεία της ΕΕ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΟΟΣΑ αλλά και τη γερμανική κρατική τράπεζα KfW, η οποία ήδη δραστηριοποιείται για τη σύσταση ελληνικού αναπτυξιακού ταμείου με στόχο τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Εταίρος του υπουργείου είναι η επίσης κρατική Γερμανική Εταιρεία για τη Διεθνή Συνεργασία (GIZ). Η GIZ, η οποία από αυτό το μήνα διατηρεί γραφείο στην Αθήνα, συμβάλλει στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή μέτρων που αφορούν τη δημόσια διοίκηση, τον τομέα της υγείας και την βελτίωση του πλαισίου για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Η θέση του Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ ενισχύθηκε.

Όχι μόνον επειδή διατηρεί την άμεση στήριξη της Καγκελαρίου, αλλά και επειδή το θέμα της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας, στο οποίo δραστηριοποιείται, αποτελεί μέρος της κυβερνητικής συμφωνίας» καταλήγει η DW, αναφερόμενη στην σχετική πρόνοια που περιλαμβάνεται στο κείμενο της Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By