Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παραμένει το ρευστό σκηνικό για το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς

Συνεχόμενη εναλλαγή για τον ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ

euroekloges800_281013
Συνεχίζονται οι αλλαγές στα ονόματα των ευρωβουλευτών που εκλέγονται στη νέα ευρωβουλή όσο προχωρά η καταμέτρηση των σταυρών. Οι διαφοροποιήσεις διαπιστώνονται κυρίως στους ευρωβουλευτές που εκλέγονται από την Ελιά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ).

Μέχρι στιγμής, με καταμετρημένο το 48,86% των σταυρών, στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς την πρώτη θέση κατέχει πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης και τη δεύτερη ο Παντελής Καψής. Πριν από ένα 24ωρο, με καταμετρημένο περίπου το 35% των σταυρών, τις θέσεις στην Ευρωβουλή από το ψηφοδέλτιο της Ελιάς έδειχνε να κερδίζουν οι Παντελής Καψής και Εύα Καϊλή. Ένα 24ωρο αργότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προπορεύεται του Παντελή Καψή με 4.500 ψήφους και η Εύα Καϊλή ακολουθεί τον Παντελή Καψή, υστερώντας 1.000 ψήφους από τον δεύτερο και 5.500 ψήφους από τον πρώτο.

Στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ την πρώτη θέση τώρα κρατεί ο Νότης Μαριάς υπερέχοντας περίπου 3.000 ψήφων του Γιώργου Ρωμανιά. Η συγκεκριμένη πρωτιά, που αντιστοιχεί και στη μοναδική θέση στο Ευρωκοινοβούλιο για το κόμμα, εναλλάσσεται συνέχεια μεταξύ των δυο ανδρών, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα εκτίμησης για το ποιος τελικά θα αναδειχθεί με την καταμέτρηση του 100% των σταυρών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By