Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται η απεργία στα ΑΕΙ – Συνεδριάζουν Καποδιστριακό και Μετσόβιο

Συνεδριάζουν οι διοικητικοί σε Καποδιστριακό και Μετσόβιο προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους

fosphotos.com, Angeliki Panagiotou
fosphotos.com, Angeliki Panagiotou

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, ενώ συνεδριάζουν οι σύλλογοι των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει πάντως διαβεβαιώσει ότι τα πανεπιστήμια που είναι κλειστά θα ανοίξουν και το εξάμηνο δεν θα χαθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, χωρίς να χρειάζεται καμία επιστράτευση.

Όπως είπε, εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα πανεπιστήμια,  δεν θα μπορεί να παρεμποδιστεί η ακαδημαϊκή λειτουργία των πανεπιστημίων.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως,  ότι τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν καταρτίσει πρόγραμμα εξετάσεων και μαθημάτων, προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο. Στις προθέσεις των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων είναι να αρχίσουν μέσα στην εβδομάδα τα μαθήματα, με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο να έχει ορίσει ως ημέρα έναρξης την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης, έχει δηλώσει ότι τα μαθήματα στο ίδρυμα θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη, αν οι διοικητικοί υπάλληλοι επιτρέψουν την είσοδο στις αίθουσες. Πάντως, και οι εννέα σχολές του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη στην έναρξη των μαθημάτων και των εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται, τέλος ότι το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των υπαλλήλων, με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By