Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρουσίαση του αγωγού ΤΑΡ στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Η κατασκευή του αγωγού θα ξεκινήσει το 2015 

tap_agogos (1)Η δυνατότητα πρόσβασης της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης στις παροχές φυσικού αερίου, οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων, η απασχόληση τοπικού εργατικού και τεχνικού δυναμικού αλλά και τα ενδεχόμενα ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική κοινωνία, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε στην Κομοτηνή ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης με στελέχη της Διοίκησης του Ελληνικού Τμήματος του Αγωγού ΤΑΡ.

«Θεωρούμε ότι αποτελεί εθνική αναγκαιότητα η μεταφορά του φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν. Από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει να δούμε και τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειάς μας, τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τις αποζημιώσεις, καθώς και την ανταποδοτικότητα που θα έχουμε. Πιστεύω πως θα υπάρξει ένας καλός δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας για να φτάσουμε σ΄ένα αποτέλεσμα που να δημιουργεί κοινωνική συναίνεση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γιαννακίδης.

Από πλευράς του Αγωγού ΤΑΡ παραβρέθηκαν, οι Στάθης Θεοδωρόπουλος, Κώστας Τσιρίκης και Γιώργος Χατζηδάκης οι οποίοι έκαναν συνολική παρουσίαση του έργου με έμφαση στην σκοπιμότητα κατασκευής, στη γεωστρατηγική σημασία για τη χώρα μας, στα οφέλη και στις προοπτικές που ανοίγονται για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αλλά και στα βασικά χαρακτηριστικά του αγωγού.

Όπως τονίσθηκε η κατασκευή του αγωγού θα ξεκινήσει το 2015 και η μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν θα αρχίσει το 2019.

Συγχρόνως βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές Αυγούστου δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου 2013, ενώ παράλληλα έχει κατατεθεί πλήρης μελέτη περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By