Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Άμεση εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Άμεση εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έλεγχο και εκκαθάριση του ΕΟΠΥΥ ζητά το ΠΑΣΟΚ.

fosphotos.com | Philippos Messinis
fosphotos.com | Philippos Messinis

Σε σημερινή σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας του  ΠΑΣΟΚ, συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και των προβλημάτων εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων αλλά και η καθυστέρηση στην εξόφληση των υποχρεώσεων του οργανισμού προς τρίτους.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι από το τέλος Απριλίου ο ΕΟΠΥΥ έχει αποδώσει στους πιστωτές μόνο το 1/3 των ποσών που του έχει πιστώσει το γενικό λογιστήριο του Κράτους.

Η καθυστέρηση αυτή σύμφωνα με την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, «οδηγεί σε οικονομική ασφυξία σειρά επιχειρήσεων με δραματικές συνέπειες για τους εργαζομένους σ΄αυτές, οι οποίοι δεν πληρώνονται ή απειλούνται με απόλυση».

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων η Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει ότι «για λόγους πρόδηλου δημοσίου συμφέροντος, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ (ή των φορέων των οποίων ο κλάδος υγείας μεταφέρθηκε στον ΕΟΠΥΥ), προς τους συμβεβλημένους προμηθευτές – παρόχους υπηρεσιών υγείας κ.λ.π., δύνανται να εξοφληθούν άμεσα και μόνο όσο αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές που υφίστανται την 31.12.2011 και κατά ποσοστό 70% (στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι νόμιμες κρατήσεις) υπό μορφή προκαταβολής και θα ακολουθήσει ο έλεγχος και η εκκαθάριση.»

By