Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Αν χρειαστεί θα υπάρξουν συμπληρωματικά μέτρα για την προστασία των αγροτών

Προς ΣΥΡΙΖΑ: Ελάτε να δουλέψουμε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες για το καλό της Ελλάδας

agrotes

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στους νομούς Πέλλας – Ημαθίας, κατά την οποία συναντήθηκαν με ομάδες παραγωγών, ενώ στο επιμελητήριο Βέροιας συναντήθηκαν με κλάδους διακίνησης ροδάκινων, όπως μεταφορείς και εξαγωγείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των αγροτών προκύπτει η ανάγκη:

  • Να γίνει άμεσα η καταγραφή των αδιάθετων ποσοτήτων ροδάκινων.
  • Μετά την εξειδίκευση των ευρωπαϊκών μέτρων, αν χρειαστεί να υπάρξουν συμπληρωματικά μέτρα προστασίας των αγροτών από τα συναρμόδια υπουργεία.
  • Να προχωρήσουμε άμεσα στην οργάνωση της παραγωγής με αιχμή του δόρατος την ποιότητα μέσα από θεσμικά όργανα, ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμών, για την κατάκτηση νέων αγορών ώστε να μην είναι μονοπωλιακά εξαρτώμενη η παραγωγή των αγροτικών προϊόντων από τη ρωσική αγορά.

Όπως σημειώνει  το ΠΑΣΟΚ, με την παρουσία του κλιμακίου του κόμματος επιβεβαιώθηκαν οι άρρηκτοι δεσμοί με την αγροτιά, ενώ συμφώνησαν όλοι να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για τα προαναφερθέντα θέματα, με αφορμή και την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Τέλος, αναφορικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Αυγής και τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστόλου, το ΠΑΣΟΚ τονίζει τα εξής:

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου πάντα εξαντλούσε τα περιθώρια πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και ουδέποτε λειτούργησε ανεύθυνα, δημαγωγικά και διχαστικά, εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, της χώρας και της αγροτιάς, όπως κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως είναι θετικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει έστω και αργά τη μεγάλη προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία – δεν ξεχνούμε ότι μόλις πριν λίγο καιρό ο Πρόεδρός τους έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ κατά την μεταπολίτευση κατέστρεψε τη χώρα!

Για χιλιοστή φορά λέμε στον ΣΥΡΙΖΑ πως στα μεγάλα εθνικά θέματα, κατά κύριο λόγο, δεν χωρεί μικροκομματικός λόγος. Ελάτε να δουλέψουμε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες για το καλό της Ελλάδας. Όσο για τον κ. Τσίπρα, μήπως να θυμηθεί πως μέχρι πριν ενάμιση μήνα ήταν υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν; Ο πολιτικαντισμός και η διπλοπροσωπία έχουν όρια«.

By