Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: Από το χρονοντούλαπο της ιστορίας στη συγκυβέρνηση

«Η απόφαση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία κοινωνική ούτε και κομματική νομιμοποίηση»

kentriki epitropi pasokΜε σκληρή ανακοίνωση, την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα αποδοκιμάζει η Αριστερή Πρωτοβουλία, κάνοντας λόγο για «πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροδεξιά».
Αναφορικά με την επιλογή της συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία, «είναι μια επιλογή που πολιτικά, στρατηγικά και ηθικά αφήνει έκθετο το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη στα μάτια των φίλων, των μελών του και όλου του ελληνικού λαού» επισημαίνεται γιατί «διαλύει το σενάριο της Κεντροαριστεράς και το μετατρέπει σε εφιάλτη μιας Κεντροδεξιάς με σκληρά νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά».
Επιπλέον, «η πλήρης ταύτιση με τις επιλογές Σαμαρά, οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στη μόνιμη εγκατάστασή του στη νεοφιλελεύθερη όχθη του πολιτικού συστήματος, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αρχές και τις αξίες του και σε πλήρη ευτελισμό της δημοκρατικής και προοδευτικής του ιστορίας και προσφοράς» υπογραμμίζει η Αριστερή Πρωτοβουλία, σημειώνοντας ότι «η απόφαση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία κοινωνική ούτε και κομματική νομιμοποίηση».
Μπροστά στα «νέα δεδομένα», η Αριστερή Πρωτοβουλία συγκαλεί σύσκεψη των στελεχών της, διαμηνύοντας «Όσοι θέλουν να καταγραφούν στην ιστορία σαν το «σωσίβιο» του κ. Σαμαρά, ας το πράξουν. Εμείς δεν μπορούμε όμως να τους ακολουθήσουμε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By