Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Kωνσταντινόπουλος: Όχι άλλη καθυστέρηση στο πρόγραμμα για τους ανέργους

Εξηγήσεις ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Εργασίας

konstantopoulos-odisseasΕπίκαιρη ερώτηση κατέθεσε χτες ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, για την καθυστέρηση του προγράμματος για 400.000 θέσεις προσωρινής εργασίας, το οποίο ψηφίστηκε στο Πολυνομοσχέδιο.

«H ανεργία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Αν δεν αντιμετωπιστεί σύντομα θα έχουμε κοινωνική έκρηξη και θα χαθούν οι κόποι και οι θυσίες των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό και μετά την συμφωνία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και εσάς με θέμα τη μεταφορά πόρων από άλλες δράσεις του ΕΣΠΑ που δεν υλοποιούνται έγκαιρα.

Παράλληλα, κατατέθηκε ανάλογη τροπολογία από το ΠΑΣΟΚ που ψηφίστηκε από την Βουλή στις 28 Απριλίου 2013. Μάλιστα ο αρμόδιος Επίτροπος Λαζλ Αντορ απηύθυνε ρητή σύσταση ώστε να αρθούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την έγκριση της συγχρηματοδότησης που προβλέπει την επιδότηση απασχόλησης έως 400.000 ανέργους, σε οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο.
Σε αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν καθυστερήσεις, κωλυσιεργία και μικροκομματικές επιδιώξεις που ως αποτέλεσμα έχουν τη μη υλοποίηση της πρότασης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ και ζητά να μάθει ποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έχουν προχωρήσει για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση για τους 400.000 ανέργους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By